Hesabım
    Mission: Impossible'ın Yönetmeninden Akademi Ödülleri'ne Öneri!

    Mission: Impossible'ın yönetmeni Christopher McQuarrie Oscar kategorilerine bir yenisinin eklenmesini istiyor.

    Geçtiğimiz aylarda Oscar Ödülleri'ne "En İyi Popüler Film" kategorisi eklenmiş, ardından çektiği tepkiler nedeniyle kategori kaldırılmıştı. Bunun nedeni olarak '90 yıllık Akademi mirasını korumak istemeleri' sunulmuştu. Bu kez de Mission: Impossible 5 ve Mission: Impossible Yansımalar'ın yönetmeni Christopher McQuarrie yeni bir öneri getirdi. Dublörlere özel kategori açılıp ödül verilmesini öneren Christopher McQuarrie, dublörlüğün bir sanat olduğunu belirtti.

    Akademi'nin bu öneriye nasıl bir cevap sunacağı belirsizliğini korurken, McQuarrie konu hakkında "Bu bir sanattır, yetenek ve zanaattir. Dublörler bu muhteşem zanaat deneyimini kendi hayatlarını tehlikeye atarak yapıyorlar. Sadece Mission: Impossible gibi filmler için değil. Gidip 'Hell or High Water' ya da 'Lone Survivor' filmine bakabilirsiniz. Bu filmlerdeki dublörler inanılmazlar. Bana göre böyle bir kategoriye ihtiyaç var." sözlerini dile getirdi. McQuarrie, dublörler için kategori açılmasının Oscar'ı daha değerli hale getirebileceğini ifade etti.

    McQuarrie'nin bu önerisinin son filmi Mission: Impossible'daki deneyimlerinden yola çıkılarak yapıldığı biliniyor. Serinin en fazla sıkı çalışma gerektiren filminde Tom Cruise'un dublör kullanmadan tehlikeli sahnelerin çekilmesinin ardından dublörlerin işinin zorluk derecesinden yola çıkan biri daha olmuş oluyor. Mission: Impossible yönetmeni, bu konuyu gündeme getiren ilk isim değil. Ama son yıllarda CGI kullanımının gelişmesiyle birlikte dublör kullanımı azaldığı için bu önerilerin yeterli etkiyi yaratmadığı biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top