Hesabım
    Loki Kötülüğünden Ödün mü Veriyor?

    Marvel Sinematik Evreni'nde yakından tanıdığımız Loki, olması gerektiğinden daha az mı kötü?

    Marvel Sinematik Evreni'nde Thor üçlemesinin ilk filminden beri sevilen bir karakter olan ve Tom Hiddleston'ın canlandırdığı Loki karakterinin gittikçe daha iyi bir kahramana dönüşmesi hayranların gözünden kaçmadı. Marvel hayranlarına göre Loki, çizgi romanlarda yer verildiği kadar kötü bir kahraman değil. Bunun nedeni ise Marvel filmlerinin Disney bünyesinde çekiliyor olması.

    Marvel çizgi romanları ve Sinematik Evreni'ni yakından takip eden hayranların iddialarına göre Marvel filmlerinde başta Loki karakterinde olmak üzere kötü kahramanların kötü olmaları konusunda sorunlar yer alıyor. Loki'ye bu konuda eşlik eden diğer kahramanlar ise Black Panther'de Michael B. Jordan'ın canlandırdığı kötü kahraman Killmonger ve Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda Josh Brolin'in canlandırdığı ve Marvel Sinematik Evreni'nde görüp görebileceğimiz en kötü kahramanlardan olan Thanos, Guardians of The Galaxy'de Lee Pace'in canlandırdığı Ronan The Accuser ve Thor: Karanlık Dünya'da Christopher Eccleston'ın canlandırdığı Malekith karakteri oluyor.

    Neden hayranlar Loki'nin o kadar da kötü olmadığını düşünüyor? Marvel, karşımıza ilk çıktığı zamandan bugüne, üvey kardeşi Thor'u yenerek üvey babası Odin'in koltuğuna geçmek için uğraşan Loki'ye kötü kahraman olmasının arkasında bulunan motivasyonu bulunduğu her filmde Loki'ye yavaş yavaş işlemiş bulunuyor. Böylece Avengers (2012) filminin büyük kötüsü Loki, Sonsuzluk Savaşı'nda Thanos'un onu elinin tersiyle itebileceği kadar küçülüyor. Marvel yolculuğunun sonunda Avengers ekibinin müttefiki haline gelen Loki, zeki bir kötü karakter olduğu için değil, acınası bir kahraman olduğu için hayranlar tarafından sevilmeye başlıyor. Bu durumu farkeden Marvel çizgi roman hayranları da Loki'nin aslında hiçbir zaman çizgi romanlardaki gibi kötü bir karakter olmadığını iddia edebilecek seviyeye ulaşmış oluyor.

    God of Mischief olarak bilinen Loki, Avengers (2012) filminde Tesseract'i elde ederek evreni ele geçirmeyi hedefliyordu. Üstüne üstlük bir de herkesi manipüle etme özelliğine sahip olan bir asa ile isteklerine ulaşan Loki, Thor'a ve Odin'e karşı nefret ile dolup taşıyordu. Avengers filmindeki yenilgisinin ardından pes edeceğini düşündüğümüz Loki, asla pek etmeyip farklı yöntemler kullanarak amacına ulaşmaya çalışıyordu. Ancak hiçbir zaman büyük bir kötü olamayan Loki, en sonunda kendini Sonsuzluk Savaşı'nda Avengers ekibi için feda edebilecek konuma ulaştı. Bu durumdan rahatsız olan Marvel hayranları, Loki'nin gerçek bir kötü olmadığını ve onun kötü olmak için rol yaptığını iddia ettiler. Tüm bu iddialara Marvel tarafından cevap gelip gelmeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz...

    Loki karakterinin Avengers: Endgame filminde bulunup bulunmayacağı bilinmiyor. Ancak Loki karakterini içeren bir dizinin yapım aşamasında olduğu bilinenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top