Hesabım
    The Exorcist'in Yönetmeninden Devam Filmleri Hakkında Yıllar Sonra Gelen Açıklama

    The Exorcist'in yönetmeni, kendisinin çekmediği devam filmleri hakkında yıllar sonra yorum yaptı.

    Korku sinemasının kült filmlerinden 1973 yapımı The Exorcist filminin usta yönetmeni William Friedkin'den devam filmleri hakkında yıllar sonra bir açıklama geldi. Bir podcast programna katılan William Friedkin'den Exorcist II hakkında hiç de iyi sözler duyulamadı.

    Dünya çapında doğaüstü korku filmi denildiğinde akla gelen ilk filmlerden biri olan The Exorcist'in yönetmeni, 1977'de izleyicileriyle buluşak Exorcist II'dan nefret ettiğini ifade etti. Hatta ikinci filmin The Exorcist markasının yüz karası olduğunu belirten Friedkin, hayatında izlediği en kötü filmlerden biri olduğunu söyledi. 'Movies that Made Me' podcast programına konuşan William Friedkin, sözleri şu şekilde devam etti: "Exorcist II ile ilgili o koşullarda harika hisler besliyordum. O zamanlar Technicolor laboratuvarındaydım ve bana Exorcist II'yu bitirdiklerini söyleyip filmi görmek isteyip istemeyeceğimi sordular. Ardından odaya girdim ve filmi 40 dakika boyunca izledim. 40 dakikanın sonunda anladım ki hayatımda gördüğüm en korkunç filmdi. Üstüne üstlük Exorcist markasının yüz karasıydı.

    Diğer yandan William Friedkin Exorcist filmindeki Linda BlairMax von Sydow gibi isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosunu överken, ikinci filmde onların Regan MacNeil ve Father Merrin rollerini mahvetmelerini izlemenin Exorcist romanının yazarı William Bratty'ye hakaret gibi olduğunu ifade etti.

    The Exorcist filminin devam filmleri arasında Exorcist II'nun yanı sıra 1990 yılında çekilen 'The Exorcist III', 2004 yılında çekilen 'The Exorcist: The Beginning' ve 2005 yılında çekilen 'Dominion: Prequel to the Exorcist' filmleri bulunuyor.

    Kült korku filmi The Exorcist'in konusu ise şöyleydi: Yeni filminin çekimleri sırasında 12 yaşındaki kızı Regan'ın tuhaf eylemler sergilemeye başladığını fark eden aktris Chris MacNeil, kızını doktora götürür. Doktorlar beyninde geçici bir hasar olabileceğini söyleseler de bu vaka daha önce rastlanmamış türdendir. Bir seri tıbbi testten sonra küçük kızın hiçbir sorunu olmadığı ortaya çıkar. Ancak Regan'ın tuhaf halleri sona erecek gibi değildir. Küçük kız son derece şiddetli bir şekilde titremekte, garip sesler çıkarıp hiçbir anlamı olmayan hareketlerde bulunmaktadır. Bu ürkütücü durum karşısında çaresiz kalan Chris, kızını aynı zamanda psikiyatr olan Peder Merrin'e götürür. Peder, Regan'ın içine şeytan girdiğini tespit edecek, aile çaresizce bu durumdan kurtulmaya çalışacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top