Hesabım
    Sosyal Ağ Filminin Devamı Gelebilir!

    Sosyal Ağ filminin senaristi Aaron Sorkin, devam filmi projesinin gelebileceğini açıkladı.

    Molly's Game filminin yönetmeni olan, Kazanma Sanatı, Amerikan Başkanı ve Sosyal Ağ filminin senaryosuna imza atıp En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde Oscar heykelciğini kaldıran isim Aaron Sorkin, söz konusu olan gelecek bir proje hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre Sosyal Ağ filmine bir devam filmi eklenebilir.

    Yedi, Kayıp Kız, Zodiac, MindhunterWorld War Z gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen usta isim David Fincher'ın yönetmeni olduğu Sosyal Ağ filminin olası bir devam filmi projesi bulunuyor. Filmin senaristi Sorkin'in ve yönetmeni Fincher'ın ilk filmin kaldığı yerden hikayeye devam etmek istedikleri bilinenler arasında yer alıyordu. Şimdi ise ilk filmin yapımcısı olan Scott Rudin'in yeni bir Sosyal Ağ filminin geliştirilmesi üzerine baskı yaptığı bilgisi basın ile paylaşıldı. Senarist Aaron Sorkin çekilebilecek bir devam filmi hakkında, "'Bir devam filmi için harika zamanlama değil mi?' temalı olan ve içerisinde sözleşme maddelerini barındıran birden fazla mail aldım. İlk olarak Facebook hakkında 2005'te bildiklerimden çok daha fazla şey biliyorum. Ama en önemlisi bir devam filmi çekebilecek kadar bilgi sahibiyim." açıklamasında bulundu.

    Sosyal Ağ filminin konusu şöyleydi: Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve arkadaşlarını konu edinen filmde 2003 yılında Mark Zuckerberg, Harvard Üniversitesi'nin sistemine sızar. Kız arkadaşı tarafından terk edilmiştir ve bunun acısını kampüsteki tüm kızların bilgisinin olduğu bir veritabanında birleştirmek ister. Yazdığı uygulamada ekranın iki yanındaki kızların fotoğraflarını oylayarak hangisinin daha güzel olduğu seçilebilmektedir. Sitenin başarısı hızla yayılır, fakat Mark'ın kadınlara olan nefreti ve bu yolda gizlilik kurallarını ihlal etmiş olması Harvard Üniversitesi'nin de tepkisi çeker. Bu durum sitenin evrilerek Facebook'a dönüşmesine olanak sağlar. Öncelikle yalnızca Harvard'da kullanılan Facebook, daha sonra diğer üniversitelerde de açılır ve Ivy League'den Silikon Vadisi'ne tüm dünyada yayılmaya başlar. Sosyal medya denilince günümüzde akla gelen ilk uygulamalardan biri olan Facebook'un arkasında yatan gerçekler, oluşumunun öyküsü ve günümüz dünyasına sunduğu artı ve eksiler Mark Zuckerberg'in hikayesinden yola çıkılarak ele alınıyor.

    Başrolünde Jesse EisenbergAndrew Garfield ve Justin Timberlake'i barındıran Sosyal Ağ filmi, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Kurgu ve En İyi Orijinal Müzik kategorilerinde üç Oscar ödülüne layık görülmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top