Hesabım
    "Jacob's Ladder" Korku Uyarlaması Nasıl Olacak?

    Dehşetin Nefesi filminin yeni uyarlaması hakkında detaylar paylaşıldı.

    Tim Robbins'in başrolünde yer aldığı fantastik korku türündeki Dehşetin Nefesi filmi yeniden uyarlanıyor. 1990 yılında izleyicileriyle buluşan korku filminin yeni uyarlamasından ilk detaylar ise sinemaseverlerle paylaşıldı. Vietnam'da savaşan askerlerden birinin yaşadığı psikolojik durumu kendisine konu edinen filmin bazı ayrıntılarının değiştirildiği açıklandı.

    Adrian Lyne'in kült korku filmleri arasında bulunan 1990 yapımı Jacob's Ladder filminin yeniden uyarlanacağı geçtiğimiz yıl içerisinde duyurulmuştu. Yeni uyarlamanın daha fazla görsel efekt destekli olacak olmasının dışında bir detayı bilinmiyordu. Ancak şimdi proje hakkındaki yeni detaylar paylaşıldı. Pet Sematary, The Prodigy, yeni Grudge uyarlaması, Nightflyers dizisi gibi yapımlardan tanıdığımız Jeff Buhler'in yönetmen koltuğuna oturacağı Jacob's Ladder uyarlamasının senaryosunda Buhler'in yanı sıra Sarah Torpe ve Jake Wade Wall'un imzası bulunuyor. Buhler, filmin farklı bir temanın üzerinde yer alacağını açıkladı. Orijinal filmde bir Vietnam gazisinin uyumadığı zamanlarda da ölümcül rüyalar görmesini konu ediniyordu. Ancak Buhler'in söylediklerine göre bu kez tema daha farklı olacak: "Konsept, duygusal bir şekilde eve geri dönmek ve uyum sağlamakla ilgiliydi. Tim Robbins hayata uyum sağlamaya çalışan, kendi şehrine ve kendi ailesine yabancılaşan bir adamı canlandırıyordu. Hikayenin bu kısmını almak bizim için çok önemli. Bundan sonrasında ise orijinalinden farklı, ama yine aynı ruha sahip olan kısım geliyor. Karakterin kafasında bir şeyler oluyor ve siz 'İşler düşündüğümden çok daha farklı' demeye başlıyorsunuz."

    1990 yapımı Jacob's Ladder isimli orijinal korku filmin konusu ise şöyleydi: Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üzerinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir?

    Uyarlama filmin oyuncu kadrosunda Jesse Williams, Joseph SikoraMichael Ealy, Karla Souza, Nicole Beharie, Guy Burnet gibi isimler yer alıyor. Jacob's Ladder uyarlama filminin vizyon tarihi ise henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top