Hesabım
    Denzel Washington ve Frances McDormand "Macbeth" Başrolünde!

    Joel Coen'in yeni filminin başrol oyuncuları belli oldu.

    Gelmiş geçmiş en usta kalemlerden biri olan Shakespeare'in ünlü eserlerinden Macbeth, bir kez daha beyaz perdeye uyarlanıyor. Yönetmenliğini başarılı yönetmen Joel Coen'in üstleneceği yeni Macbeth uyarlamasının başrolünde yer alacak olan isimler resmi olarak duyuruldu.

    Joel Coen ve Ethan Coen'in ilk kez bir arada olmadığı proje olan Macbeth uyarlamasının oyuncu kadrosunda yer alacak olan ilk isimler belli oldu. Bu isimler ise Deja Vu, Training Day, The Magnificent Seven, The Equalizer, Fences, The Book of Eli, Man on FireAntwone Fisher gibi filmlerin usta oyuncusu olan ve Training Day ile Glory filmleriyle Oscar'ın sahibi olan Denzel Washington ve Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Fargo, Moonrise Kingdom, Almost Famous, State of GraceBurn After Reading gibi yapımlarda karşımıza çıkan ve Three Billboards Outside Ebbing Missouri ile Fargo'da sergilediği performanslar sayesinde Oscar'a layık görülen Frances McDormand oldu.

    Joel Coen'in, Shakespeare'in Macbeth eserini kendine göre orijinal bir şekilde uyarladığı bilinenler arasında yer alıyor. Shakespeare'in ikonik eseri Macbeth, bir lordun hikayesini konu ediniyordu. Karşısına çıkan üç cadının ona İskoçta kralı olacağını söylemesinin ardından yavaş yavaş bu düşüncenin esareti altına giren Macbeth'in mental çöküşünü izlediğimiz film, epik bir sanat eseri olma özelliğine sahipti. Macbeth kitabı, son olarak 2015 yılında Michael Fassbender'ın başrolünde yer aldığı bir film ile beyaz perdeye aktarılmıştı.

    Joel Coen, Fargo filmi ve dizisi, Hail Caesar, The Ballad of Buster Scruggs, A Serious ManInside Llewyn Davis, No Country for Old MenO Brother, Where Art Thou? gibi önemli Hollywood filmlerinin yönetmenliğini üstlenmişti. Coen, No Country for Old Men ve Fargo yapımları ile de Oscar ödülüne layık görülmüştü. Macbeth filminin prodüksiyonuna 2019 yılının sonunda başlanacağı duyurulurken, filmin yapımcılığını A24'ten Scott Rudin'in üstlendiği bilinenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top