Hesabım
    Joe Berlinger, Martin Luther King Filmi ve Belgeseli Çekiyor!

    Martin Luther King suikasti hem belgesel hem de kurmaca film oluyor.

    Zac Efron'un başrolünde yer aldığı Ted Bundy biyografik filmi "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" filminin yönetmen koltuğuna geçen Joe Berlinger'ın yeni projesi resmi olarak duyuruldu. Hem film hem de belgesel projesine konu edinilecek olan tarihi isim ise 1968 yılında suikaste kurban giden Martin Luther King olacak.

    Joe Berlinger, tarihe damgasını vurmuş olan seri katil Ted Bundy biyografik filminin ardından yine bir tarihi ismi konu edineceği yeni bir film çekeceğini duyurdu. Berlinger'in, Martin Luther King suikastini konu edinecek olan bir belgesel ve bir kurmaca filmin başını çekeceği resmi olarak açıklandı. Kurmaca filmin adı "Slay The Dreamer" olacak. Slay The Dreamer filmi, Martin Luther King'in hem akıl danıştığı bir isim olan hem de yakın bir arkadaşı olan Rahip James Lawson'ı odağına alacak. Sivil haklar için ikonik bir isim olan Martin Luther King'in katledilişi Lawson'ın gözünden anlatılacak. Bilindiği üzere sanitasyon çalışanlarının grev yapması üzerine Lawson, King'i onlara konuşma yapması için çağırmıştı. Bu konuşmadan bir gün sonra da King suikasti gerçekleşmişti. Slay The Dreamer filmi, Lawson'ın bu suikast davasını yeniden açmaya çalışmasını konu edinecek. Lawson, 1976 yılında King öldürülürken buna tanık olan tek isim olan Grace Walden'ı bulur. Ancak Walden suikastin gerçekleştiği zamandan beri bir akıl hastanesinde tutuluyordur. Walden olayın ardından FBI'dan 100.000$'lık ödül almış ve adını değiştirmiştir. Ayrıca Walden suikasti gerçekleştiren isim olan James Earl Ray'i gördüğünü reddederek, gördüğü adamın onunla alakası olmadığını ifade etmiştir. Film, Lawson'ın Walden'a inanarak Ray'in King'i öldüren kişi olmadığını ispatlamaya çalışması üzerinden ilerleyecek. Bilindiği üzere suikast dosyası günümüzde de gizli tutuluyor.

    Donald Freed ve Mark Lane'in yazdığı senaryo üzerinden film çekilecek. Lane'in Code Name Zorro isminde olan ve Martin Luther King'i konu edinen bir kitabının bulunduğu bilinenler arasında yer alıyor. Joe Berlinger, Deadline'a konu ile ilgili konuştu ve şu sözleri sarf etti: "Bu Amerikan tarihinin çözülemeyen izler bırakan acı verici bir bölümüydü. 51 yıl önce o uğursuz günde ne olduğu konusunda Lawson ile çalışarak bir ışık yakmak benim için bir onurdur." Filmin ve belgeselin ne zaman hayata geçirileceği henüz bilinmiyor. Ancak Joe Berlinger'ın son filmi "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" filmi Netflix'teki izleyicileriye 3 Mayıs tarihinde buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top