Hesabım
    "Tolkien" Neden Sıradan Bir Biyografi Değil?

    Nicholas Hoult, Tolkien filmiyle ilgili açıklama yaptı.

    J.R.R. Tolkien'in biyografisi olması beklenen Tolkien filmi hakkında Nicholas Hoult ve Lily Collins ile röportaj yapıldı. Vizyona girmek için hazırlıklarını sürdüren Tolkien röportajı sırasında Nicholas Hoult, neden bu filmin sıradan bir biyografi filmi olmadığını açıkladı.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde Tolkien ailesi ve Tolkien Estate kurumu, biyografik filmi onaylamadıklarını ifade etmişti. Tüm eserlerin yasal haklarını bulunduran ve Tolkien ile ilgili film, dizi, oyun, kitap vb. içeriğe sahip olan her şeyi inceleme altına alan Tolkien Estate, birçok eserde olduğu gibi Tolkien filminin de yayınlanmasını istemiyordu. Ancak filmin vizyona girmesi ile ilgili bir sorunun varlığı görülmüyor. Oyuncular ise film tanıtımı yolculuklarını sürdürüyor. Filmin başrol oyuncularından Nicholas Hoult ve Lily Collins, bir röportajda film hakkında konuştu. Hoult film hakkında şu sözleri sarf etti: "Bence film yeterince doğrulara ve bizim bildiğimiz kadarıyla gerçeklere dayanıyor. Ama aynı zamanda bu, Tolkien'in siper hummasından acı çektiği 1. Dünya Savaşı döneminde geçen sinematik bir deneyim.  Yani o siperdeyken ve korkuyu deneyimliyorken onun dünyasına fantastik bir şekilde dönüştürdük. Ama aynı zamanda zihni onunla oyun oynuyor ve romanında yer alan bazı şeyleri hayal ediyor. Filmde, filmi dümdüz bir biyografi kılmayacak kadar iyi twistler bulunuyor." Ayrıca Tolkien'in eşi Edith Bratt'a hayat veren Lily Collins de şu sözleri sarf etti: "Tolkien gibi çok fazla hayranı olan fantastik sihirli bir dünya yaratan birinin biyografisini yaparken onun yaşadığı gerçekliğe fantastik dünyadan bir şeyler katmamak utanç verici olurdu. İnsanların onun hakkında bilmediği şeylerden biri olan evliliklerini vermek ya da Lord of the Rings ve The Hobbit'ten birer parça katmak gerçekten önemliydi. Ama ayrıca bu bir saygı duruşuydu."

    Dome Karukoski yönetmenliğindeki Tolkien filmi, J.R.R. Tolkien’in yaşamına odaklanan film, yazarın yetim kaldığı çocukluk döneminden itibaren yaşamının ilerleyen dönemine uzanıyor. Tolkien'in arkadaşlık ve aşkı keşfetme hikayesini izleyicilerine sunmaya hazırlanırken diğer yandan da I. Dünya Savaşı döneminde Tolkien'in yaşadıklarına değiniyor. Tüm bu yaşam deneyimlerinin ise Tolkien'in "Yüzüklerin Efendisi" evrenini yaratmasında ilham kaynağı olmasına tanıklık edeceğiz. Ayrıca Tolkien'in hayat arkadaşı Edith Bratt ile de tanışma fırsatı bulacağız.

    Filmin ülkemizdeki izleyicileriyle 5 Temmuz tarihinde buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top