Hesabım
    Ana Lily Amirpour, Sylvester Stallone'lu Cliffhanger'ı Uyarlayacak!

    Ana Lily Amirpour'dan yeni bir proje geliyor.

    A Girl Walks Home Alone At Night filminin yönetmen koltuğunda bulunan başarılı yönetmen Ana Lily Amirpour'un yeni projesi belli oldu. Ödüllü yönetmen Ana Lily Amirpour, 90'lı yılların sevilen Hollywood filmlerinden biri olan Cliffhanger filmini yeniden beyaz perdeye aktaracak. Proje için hazırlıklara başlandı.

    Bilindiği üzere Fast & Furious serisinin olaylı yapımcısı Neal Moritz'in 2009 yılından beri hayata geçirmeye çalıştığı Cliffhanger yeniden çekim projesi, sonunda gerçekleştiriliyor. İran filmi A Girl Walks Home Alone At Night ile birçok ödülün sahibi olan, bunun ardından Castle Rock, LegionThe Twilight Zone gibi yapımların bazı bölümlerin yönetmenliğini üstlenen Ana Lily Amirpour ile Cliffhanger uyarlamasının yönetmen koltuğuna oturması üzerine anlaşma sağlandı. Orijinalinde Sylvester Stallone'nin başrolünde yer aldığı filmin yeniden uyarlamasında Aquaman filminin yıldız oyuncusu Jason Momoa'nın yer alması düşünülüyor. Cliffhanger filminin başrolünün de bir kadına dönüştürülmesi planlananlar arasında bulunuyor. Ayrıca filmin senaryosunu Creed II filminin senaryosuna imza atan, aynı zamanda yapımcı kimliğiyle tanınan Sascha Penn kaleme alıyor. Cliffhanger'ın senaryosu Renny Harlin'in 1993 yapımı orijinal filmine benzer olacak. Dağda arama kurtarma ekibi olarak görev yapan bir çift, mahsur kalacaktır. Ancak aralarından birini kurtarmayı başaramazlar. Aylar sonra Gabe çalıştıkları kasabaya geri dönecek ve eşyalarını toplayacaktır. Ancak bir anda bir çağrı gelir. Gabe son kez görevini yerine getirmek istese de kurtarmaya çalışacağı insanlar hiç de umduğu gibi çıkmayacaktır. Suçluların uçağı düşmüş ve bu nedenle 100 milyon dolarlarını kaybetmişlerdir...

    Ana Lily Amirpour, hikayenin anlatmak istediği elementlerin neler olduğunu bildiğini açıkladı. Kalbinde hayatta kalma mücadelesini konu edinen aksiyon filmlerinin özel bir yerinin olduğunu ifade eden Amirpour, janr ve fantastik yapımları sevdiğini ve bu filmde gerçekten korkuyla yüzleşildiğini söyledi. Ayrıca filmden bir de poster paylaşıldı. Filmde Jason Momoa'nın kimi canlandıracağı ya da ona eşlik edecek olan başrol oyunun kim olacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor. Cliffhanger uyarlamasının Cannes Film Festivali'nde pazarlanacağı söylenenler arasında bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top