Hesabım
    Kate Winslet ve Saoirse Ronan'lı Ammonite'a İlk Bakış

    Ammonite'dan ilk görsel yayınlandı.

    Francis Lee'nin yönetmen koltuğunda bulunduğu, başrollerini Kate Winslet ile Saoirse Ronan'ın paylaştığı Ammonite filminden görsel yayınlandı. 1840'lı yıllarda geçen filmin ayrıca konusu ve oyuncu kadrosunda tam olarak kimlerin yer aldığı da resmi olarak duyuruldu.

    Lady Bird, The Atonement, Brooklyn, The Lovely Bones, Hanna, İskoçya Kraliçesi Mary, The SeagullOn Chesil Beach gibi filmlerin yıldızı parlayan oyuncusu Saoirse Ronan ile Titanic, Eternal Sunshine of The Spotless Mind, Revolutionary Road, Sense and Sensibility, Collateral Beauty, The ReaderA Little Chaos gibi filmlerin usta ismi Oscarlı oyuncu Kate Winslet'ın başrolünü paylaştığı Ammonite'dan yeni detaylar paylaşıldı. Bu detaylar arasında filmin ilk görseli, konusu ve oyuncu kadrosu bulunuyor. 1840'lı yılların Viktoryan döneminde geçen Ammonite'ın konusu ise şöyle: Başarılı ancak çok da tanınmayan bir fosil avcısı olan Mary Anning, zorlu Güney sahilinde çalışmalarını sürdürüyordur. Mary, hasta annesine yardımcı olabilmek için bu fosilleri satmaya başlamıştır. Bir ziyaretçi, eşi Charlotte'u Mary'ye emanet etmek ister ve Mary bunu reddedemez. Mary zamanla bu davetsiz misafir ile çatışmaya başlar. Sınıf farkı ve kişilikleri nedeniyle çatışmalar yaşansa da bir süre sonra aralarında ilginç bir bağ oluşmaya başlayacaktır. Bu bağ iki kadını ilişkilerinin doğal gerçekliğini ortaya çıkaracaktır.

    Filmin oyuncu kadrosunda Kate Winslet ve Saoirse Ronan'ın yanı sıra, Harry Potter serisinden tanıdığımız geçtiğimiz günlerde Killing Eve'deki performansıyla BAFTA TV ödülüne layık görülen Fiona Shaw; Romanyalı oyuncu Alec Secareanu; İskoçya Kraliçesi Mary, On The Road, Love & Marriage gibi yapımlarda karşımıza çıkan James McArdle gibi isimler yer alıyor. Dönem filmi Ammonite'ın yönetmen ve senaristliğini ise God's Own Country, The Farmer's Wife gibi yapımların yönetmen koltuğunda bulunan Francis Lee üstleniyor.

    Yönetmen Francis Lee, filmin ilhamı hakkında şu sözleri sarf ediyor: "Erkek arkadaşım için bir fosil aradığım dönemde Mary Anning ile karşılaştım. Sınıf ayrımı olan patriyarkal toplum içerisinde dezavantajlı olarak doğmasına rağmen alanında yükselmeyi başaran, ancak buna rağmen yok sayılan emekçi kadını bir anda çizdim. Her şeye rağmen o ayakta kalmıştı ve bu şartlarda bana çok yakınmışım gibi hissettiren karakterleri çizdim. Mary Anning'in yaşarken sahip olması gereken statüsüne yükseltmek için ona itibar kazandırıp  saygı gösterdiğimden emin olmak tek amacımdı." 

    Filmin ne zaman gösterime gireceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top