Hesabım
    Russell Crowe Neden Aragorn Rolünü Reddetti?

    Russell Crowe, Lord of The Rings'deki Aragorn rolünü neden reddettiğini açıkladı.

    Geçtiğimiz haftalarda Russell Crowe katıldığı bir programda, Lord of The Rings serisi hakkında açıklamada bulundu. Crowe'a Lord of The Rings serisinde rol alması için teklif geldiği biliniyordu. Ancak bilinmeyen bir sebeple Crowe, bu rolü reddetmişti. Üstelik, oyuncu için düşünülen karakter Aragorn olmuştu.

    Howard Stern'in sorularını yanıtlayan Oscarlı başarılı oyuncu Russell Crowe, Lord of The Rings serisi ile ilgili ona gelen teklif hakkında açıklama yaptı. İtiraflarda bulunan başarılı oyuncu Aragorn rolünü reddetmesi hakkında şu sözleri sarf etti: "Peter Jackson'ın beni filmde istemediğini düşünüyordum. Bence benimle konuşmak için zorlanmıştı. Çünkü o zamanlar herkes beni her şeyde istiyordu. Onunla telefonda konuştuğum zaman, tıpkı 'Benim yaptıklarımı bildiğini bile sanmıyorum' gibiydi. Hislerime göre, -sonradan Viggo olduğu ortaya çıkan- aklında başka biri vardı ve istediği aktörü işe almasına izin verilmeliydi." Crowe'a Lord of the Rings serisinde rol almadığı için pişman olup olmadığı sorulduğunda ise oyuncu bu konu hakkında yalnızca röportajlar sırasında ona soru sorulduğunda düşündüğünü ifade etti.

    Bilindiği üzere ünlü oyuncu Russel Crowe, o dönemlerde The Insider, Gladiator, Proof of LifeA Beautiful Mind gibi filmlerle meşguldü. Ayrıca Aragorn rolü için Crowe ile birlikte birçok isim düşünülmüştü. Bu isimler arasında Nicolas Cage, Daniel Day LewisStuart Townsend gibi isimler yer alıyordu. Hatta o dönemde 27 yaşında olan İrlandalı tiyatro oyuncusu Stuart Townsend'in Peter Jackson tarafından Viggo Mortensen ile değiştirilmesi, çekimlerin başlamasından yalnızca iki gün önce gerçekleşmişti. Mortensen rolü kabul eder etmez ertesi gün uçağa atlayarak Yeni Zelanda'ya gelmişti.

    Şimdilerde biyografik filmi vizyona giren J.R.R. Tolkien'in yaratıcısı olduğu kitaplardan uyarlanan ve Peter Jackson yönetmenliğini üstlendiği Lord of The Rings serisi, gelmiş geçmiş en iyi film serileri arasında yer alıyor. Ancak yine Tolkien'in kitabından uyarlanan ve Jackson tarafından yönetilen The Hobbit serisi için aynı ifade kullanılamıyor. Son dönemlerde ise Lord of The Rings ve Orta Dünya Evreni'nin televizyona aktarılması konuşuluyor. Ancak bu evrenin kapsamı çok geniş olduğu için, dizinin filmlerle aynı dönemi değil, İkinci Çağ adı verilen ve seriden 3000 yıl öncesine giden bir dönemi konu edinmesi bekleniyor. Sauron’un yükselişi, yüzüklerin yaratılışı, elf, cüce ve insan ırkının yüzüklerle kontrol altına alınması ve "Nazgûl"ların ortaya çıkışı bu dönemde geçiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top