Hesabım
    Avengers: Endgame Senaristlerinden Cambridge Analytica Filmi Geliyor!

    Christopher Markus ve Stephen McFeely'nin yeni projeleri açıklandı.

    Marvel Sinematik Evreni'nin en önemli filmi olarak kabul edilen Avengers: Endgame'in başarılı senaristleri Christopher Markus ve Stephen McFeely yeni bir projeye imza atacak. Bu proje ise tüm dünyayı yerinden oynatan Cambridge Analytica skandalı ile ilgili olacak.

    Bilindiği üzere Cambridge Analytica isimli veri şirketi, milyonlarca kullanıcının bilgilerini toplayıp çeşitli stratejik hedefler güden kişilere satarak tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Başta Amerika seçimleri olmak üzere birçok olayda Cambridge Analytica'nın parmağı olduğu biliniyor. Bu kişisel bilgileri toplamak için çeşitli testler kullanılmış ve seçimler için kimlerin kime oy vermeye meyilli olduğu tespit edilmişti. Filmin hikayesi, muhafazakar milyoner Robert Mercer'in ve Beyaz Saray'ın eski stratejisti Steve Bannon'ın başında bulunduğu Cambridge Analytica'nın genç veri danışmanı Christopher Wylie üzerinden ilerleyecek. Bilindiği üzere Cambridge Analytica'nın algoritması, Wylie'nin geliştirdiği ve yasa dışı yollara dayanan Facebook'tan bilgi aşırma işlemine dayanıyordu. Şirketin, Trump için bilgi toplamasının yanı sıra Brexit oylaması konusunda da yönlendirme yaptığı bilinenler arasında yer alıyor.

    Senaryoyu kaleme alacak olan Stephen McFeely ve Christopher Markus'u daha önce Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap, You Kill Me, Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan, Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, Thor: Karanlık Dünya, Agent Carter, Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Avengers: Sonsuzluk Savaşı gibi birçok Marvel filmine attığı imzalarla tanımıştık. Cambridge Analytica'nın yönetmenliğini ise Red Oaks, Stronger ve son olarak Halloween ile büyük bir başarı yakalayan yönetmen David Gordon Green üstlenecek. Ancak henüz Green ile resmi olarak anlaşma imzalanmadığı açıklandı. Filmin prodüksiyonuna ne zaman başlanacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top