Hesabım
    Jordan Peele'nin "Candyman"i İçin Çekimler Başladı!

    Yeni "Candyman" uyarlaması için prodüksiyon başladı.

    Yeni nesil uyarlama Candyman  için prodüksiyonun başladığı açıklandı. Monkeypaw Productions ve MGM ortak yapımında hayata geçirilecek olan yeniden uyarlamanın çekimleri Chicago'da başladı. “Key and Peele” dizisiyle gönüllerde taht kurduktan sonra, Get Out filmiyle Oscar ödülünün sahibi olan ve Us filmiyle eleştirmenler ile izleyiciler tarafından olumlu yorumlar alan Oscar ödüllü yönetmen ve oyuncu Jordan PeeleWin Rosenfeld ile birlikte filmin senaryosunu üstleniyor. Peele aynı zamanda filmin yapımcıları arasında da yer alıyor.

    1992 yılında izleyicileriyle buluşan klasikleşmiş korku yapımı "Candyman" filminin devamı niteliğindeki film projesinde, Lily James ve Tessa Thompson’lı bağımsız drama filmi “Little Woods”a imza atan Nia DaCosta filmin yönetmenliğini üstleniyor.

    Bilindiği üzere orijinal filmin başrolünde Tony Todd yer alıyordu. Todd'un, devam filminde de yer alacağı biliniyor. Ayrıca Todd'a eşlik edecek isimler arasında Watchmen dizisinde yer alan, Aquaman, First MatchMuhteşem Showman gibi yapımlardan tanıdığımız Yahya Abdul-Mateen II, “Kısa Dönem 12”, “Ölüm Defteri” ve “Sorry to Bother You” gibi filmlerden tanıdığımız Lakeith Stanfield ve If Beale Street Could Talk filmiyle karşımıza çıkan Teyonah Parris bulunuyor.

    1992 yapımı korku ve gerilim filmi “Candyman”in "manevi devam filmi" olarak tanımlanan yeni uyarlamanın hikaye detayları henüz bilinmiyor. Orijinal filmin konusu ise şöyleydi: Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli afro amerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

    Merakla beklenen filmin Amerika vizyon tarihi 12 Haziran 2020...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top