Hesabım
    Semih Kaplanoğlu İmzalı "Bağlılık Aslı" Sinemalarda!

    Bağlılık Aslı sinemalardaki yerini aldı.

    Usta yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun imzasını taşıyan "Bağlılık Aslı" sinemalardaki yerini aldı. Bugünden itibaren izleyicileriyle buluşacak olan Bağlılık Aslı, şehir hayatı ve annelik kavramı arasındaki ilişkiyi kendi bakış açısından gözler önüne seriyor. Biletlerinizi buradan alabilirsiniz!

    Akademi Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film kategorisinde yarışması için Oscar'a başvuru yapılan Bağlılık Aslı'nın konusu ise şöyle: Bağlılık Aslı, bebeğini dünyaya getirmesinin ardından iş dünyasına geri dönmeye çalışan bir kadının hayatına odaklanıyor. Genç bir kadın olan Aslı, bebeğini dünyaya getirmek için işinden ayrılır. Doğumun üzerinden geçen birkaç ayın ardından ise yeniden işe başlamak için gün sayar. İşe başlaması için bakıcı arayan Aslı, uzun süre istediği kişiyi bulamaz. Bu sırada hayatındaki birçok sorunla boğuşan genç kadın, uzun araştırmaların ardından, kendisi gibi bir bebeği olan Gülnihal adında bir bakıcı bulur.  Gülnihal'in bebeğine bakması için Aslı'nın hayatına girmesi, Aslı'nın kaçtığı gerçeklerle yüzleşmesine neden olur.

    Dram türündeki Bağlılık Aslı'nın oyuncu kadrosunda ise Kübra KipEce YükselUmut Kurt, Merve Şeyma Zengin, Jale ArıkanOsman Alkaş ve bebek oyuncu Almina Kavcı yer alıyor. Filmin hem yönetmenliğini hem senaristliğini geçtiğimiz yıllarda Buğday filmiyle birçok ödülün sahibi olan, ayrıca SütBalYumurta üçlemesi, Meleğin DüşüşüHerkes Kendi Evinde gibi yapımlardan tanıdığımız Semih Kaplanoğlu üstleniyor.

    Bağlılık Aslı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve seçici kurul tarafından Oscar'da yarışması için seçildi. Aynı kategoriye dünya üzerinden birçok iddialı film de aday adayı oldu. Bu filmler arasında Almanya'dan Systemsprenger, Güney Kore'den Cannes ödüllü Parasite, Filistin'den Elia Suleiman imzalı It Must Be Heaven, İsviçre'den Wolkenbruch, Japonya'da gişe rekoru kıran anime film Weathering With You, Hollanda'dan Carice Van Houten başrollü Instinct, Fransa'dan Portrait of a Lady on Fire gibi yapımlar yer alıyor.

    Usta yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun imzasını taşıyan "Bağlılık Aslı" sinemalardaki izleyicilerini bekliyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top