Hesabım
    Levan Akin ve Levan Gelbakhiani ile "Ve Sonra Dans Ettik" Röportajı

    And Then We Danced'ın yönetmeni Levan Akin ve başrol oyuncusu Levan Gelbakhiani ile Ayvalık'ta buluştuk.

    İlk gösterimini Cannes'da yapan, ardından Adana Film Festivali, Filmekimi ve Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nde ülkemiz izleyicisi ile buluşan And Then We Danced'ın (Ve Sonra Dans Ettik) yönetmeni Levan Akin ve başrol oyuncusu Levan Gelbakhiani ile Ayvalık'ta buluştuk ve film hakkında merak ettiklerimizi sorduk.

    • Filmin çıkış noktasının bir onur yürüyüşüne yapılan saldırı olduğunu biliyoruz, isterseniz bu olaydan bahsederek başlayalım.

    Levan Akin: O görüntüleri internette gördüm aslında ve gördüklerim beni gerçekten çok rahatsız etti. Utanç duydum diyebilirim. Benim sevdiğim ve bildiğim Gürcistan değildi adeta. Kendi çocuklarına böyle saldırmak korkunç bir şey. Sonra bu konuyu araştırmak istedim, altından ilginç bir hikaye çıkabilirdi. O hikayenin bu filme dönüşeceğini bilmiyordum elbette. 2016'da gittim oraya araştırma yapmak için ve Levan Gelbakhiani ile de yolumuz böyle kesişti.

    • Hemen oyuncu seçiminden devam edelim öyleyse konusu açılmışken, nasıl oldu? 

    Levan Akin: Levan’ı Instagram'da buldum. Gençlerle konuşarak araştırma yapıyordum ve algoritma yeni arkadaşlar önerince Levan çıktı önüme. Kırmızı saçlıydı, dans ediyordu kliplerde ve dedim ki bu çocuk çok tatlı biri ve cast direktörüne onu görmek istediğimi söyledim. İlk önce gelmek istemedi. Daha önce bir tiyatro gurubunda çalışmış ama sinemada oyunculuk deneyimi yoktu. Her şeyiyle tam bir dansçıydı. Bir yüze baktığımda anlıyorum ben, kamera önünde ilginç durabileceğini. 

    • Levan’a da soralım; seni nasıl ikna etti?

    Levan Gelbakhiani: Filmin konusu ve olası toplum baskısı yüzünden beş kere hayır dedim. Sonra bir yönetmenin benimle görüşmek, tanışmak istediğini söylediler. Levan olduğunu bilmiyordum, o yüzden kabul edip gittim. Sonra orada filmin üzerine detaylıca konuşunca ve teaserı izleyince kabul ettim.

    Levan Akin: Eğer gelmeseydin ya da kabul etmeseydin, yerinde başka bir oyuncu gördüğünde pişman olacaktın.

    • Profesyonel bir kafkas dansçısı değildin herhalde?

    Levan Gelbakhiani: Hayır, ben modern dans yapıyorum, bale eğitimi aldım.

    • Aileniz ve çevreniz nasıl tepki verdi?

    Levan Gelbakhiani: Anneme söyledim, isteyip istemediğine kendin karar vermelisin dedi ama ilk kez tereddüt ettiğine şahit oldum. Sonra bu benim hayatım ve bunu yapmak istiyorum dediğimde, destekledi tabii. Arkadaşlarıma gelince, onlarla hiçbir problem yaşamadım, hep destek oldular. 

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top