Hesabım
    Tom Hooper'ın Bir Soru Hariç Tüm "Cats" Eleştirilerine Cevabı Var!

    Tom Hooper, eleştiriler gelmeden önce, tartışılabilecek şeyler hakkında konuşmuş.

    The Danish Girl, King's SpeechLes Miserables gibi harika işlere imza atan ve Oscar ödülüne layık görülen Tom Hooper, son filmi Cats ile birlikte zor günler geçiriyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar eleştirmenler ve izleyicilerden hiç olumlu yorum alamayan Hooper, aslında bir süre önce eleştirilebilecek şeylerle ilgili konuşmuş. Vulture'dan bir eleştirmen ile konuşan Hooper, öncelikle pahalı olması nedeniyle CGI yerine proestetik makyajı düşündüğünü, ancak makyajın tüm oyuncu performansını yok ettiğine karar kıldığından bahsediyor. Üç yıl önce başladığı Cats projesinde istediklerini görsel efekt tasarımcılarına aktardığında, başlarda bunun mümkün olmayacağını söyleyen kişiler, zamanla her şeyin mümkün olabileceğini Hooper'a belirtmiş.

    Tom Hooper, Cats'i T.S. Elliot'ın "Old Possum’s Book Of Practical Cats" isimli kitabı ve Andrew Lloyd Webber tarafından kaleme alınan müzikalden uyarladı. Söylenenlere göre müzikalin tam olarak bir hikayesi yok. Hooper'a bu filmi hikayesiz bir şekilde de yapabileceği söyleniyor. Ancak Hooper, müzikaldeki kült olayları filme bir hikaye olarak oturtmayı tercih ettiğini belirtiyor. Cats filmindeki kedilerin garip bir şekilde göğülerinin kalçalarının olup hatlarının belirginleştirilmesi ve olaya cinsel bir açı katılması hakkında yönetmen şöyle konuşuyor: "Bir çocukken 'Eğer kedileri insanlar oynasaydı, ailem beni bunu görmeye götürür müydü?' diye sorguladığımı hatırlıyorum. Tahmin edebileceğiniz gibi, birer kedilerse bu konuda sorun yok. Ama 81 yılındaki show da seksiydi." Filmi çekerken tehlikeyi fark ettiğini ifade eden Hooper, baş karakter olan Frankie'nin esas önem taşıdığını ve karakterin önceliğinin kesinlikle cinsellikle ilgili olmamasının aslolduğunu belirtiyor. Filmde kedilerin iki arka ayağı üzerinde durmasının saçma olduğunu ve her şeyin çok büyük olmasının komik olduğunu düşünen eleştirmenin söylediklerine ise Hooper, her şeyin bir matematikle ilgili olduğunu belirterek karşılık veriyor. Eğer bir kedi olsaydık, etrafımızdaki her şeyin çok büyük olacağını söyleyen Hooper'ın bu konuda da dayanak noktası var gibi görünüyor. Ancak yönetmen, kedilerin ayaklarının ve ellerinin insanlarla aynı olması konusunda bir yanıta sahip değil.

    Cats'in konusu ise şöyle: Jellicles adlı bir kedi kabilesi, bir gece içerisinde yaşamlarını kökünden değiştirecek olaylara dahil olurlar. Kediler için bir çeşit cennet olan Heaviside isimli bir yer vardır. Heaviside bir çeşit yeniden doğuşu simgeler. Kralın görevi de oraya gidecek olan kediyi seçmektir. Ancak Macavity isimli kötü kedi, kralı kaçıracaktır. Olacakları engellemek de diğer kedilere düşer.

    Cats, ülkemizdeki izleyicileriyle 10 Ocak 2020'de buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top