Hesabım
    Disney+ Platformu Üç Ayda Milyonlarca Kullanıcı Kazandı!

    Disney+'ın yakaladığı başarı gündeme geldi.

    Disney şirketinin kurusucu olduğu Disney+ online streaming platformu, açıldığı günden bugüne büyük bir iş başardı. Amerika, Hollanda, Yeni Zelanda ve Avustralya'da kullanıcıları kendine çeken platform, üç ayda toplam 26.5 milyon hesaba ulaşarak beklenenin üzerine çıkmış oldu.

    Disney+, Kasım ayı içerisinde açılışını yapmış ve izleyicileriyle buluşmaya başladığı andan itibaren Netflix'ten kullanıcı çalmaya başlamıştı. Çünkü Disney, yavaş yavaş Netflix'te stream edilebilen filmlerini çekerek kendi platformunda yayınlamaya başladı. Bunun anlamı, Marvel filmleri, Pixar filmleri, Star Wars filmleri gibi Netflix'te büyük rağbet gören filmlerin artık Netflix'te olmayacağıydı. Bu durumda Netflix aboneliği olan birçok kullanıcı, hesap açmadaki amacına yönelik olarak üyeliğini Disney+'a taşımıştı. Tabii platformlar arası savaş asla bitmedi. Disney+, şimdilik yalnızca Amerika, Yeni Zelanda, Hollanda ve Avustralya'da gösterime açılmış durumda. Netflix ise dünya üzerinde 50'den fazla ülkeye yayılmış bulunuyor. Ancak Disney+'ın gün geçtikçe büyüdüğü de göz önünde bulundurulması gereken bir durum. Geçtiğimiz gün açıklananlara göre Disney+, son üç ay içerisinde 26.5 milyon kullanıcı hesabına sahip oldu. Bu analize göre Disney+, beklenen başarının çok daha üstüne çıkmış oldu. Ayrıca şirketin açıkladıklarına göre, Disney'in elinde bulunan Hulu platformu da 22.8 milyon kullanıcıdan 30.4 milyon kullanıcıya yükseldi. Bu yükselişin nedeni olarak gösterime sunulmaya hazırlanan Devs ve Mrs. America gibi FX dizilerinin Hulu'da yayınlanacak olması gösteriliyor.

    İddialı bir şekilde yoluna devam eden Disney+'ın kendine kullanıcı çekmesindeki en büyük etken The Mandalorian dizisi olmuştu. Önümüzdeki aylardan itibaren platforma Obi Wan Kenobi dizisi, Cassian Andor dizisi, WandaVision, Loki, Hawkeye, What / If, Moon Knight, Ms. Marvel, She HulkThe Falcon and The Winter Soldier gibi diziler eklenecek. Bu durumda rekabet ikiye katlanacak gibi görünüyor.

    Disney+, 31 Mart tarihinde diğer ülkelere de yayılmaya başlayacak. Bu tarihten itibaren İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya'dan izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top