Hesabım
    Pedro Almodovar, İki İngilizce Film Birden Çekecek!

    Almodovar, bir uzun bir kısa metraj film çekecek.

    Gabriel Bouys

    Pain & Glory”, Parasite filmine denk gelip, Oscar almamış olsa da, film yapımcısı Pedro Almodóvar’ın son filmi geçtiğimiz yılın en iyilerinden biriydi. Yine kişisel ve etkileyici bir filme imza atan Almodovar, iki İngilizce projesiyle yeni bir yöne gidiyor. Bunlardan biri uzun, biri kısa metrajlı olacak ve aynı dönemlerde prodüksiyona başlanacak.

    IndieWire'a konuşan ünlü film yapımcısı, kariyerinin “Pain & Glory” üzerine yoğunlaştığı bölümün resmi olarak sona ermesinden bu yana, bir sonraki adım için hazırlıklara başladığını belirtti. Görünüşe göre, aktris Tilda Swinton ile Jean Cocteau’nun bir kadının sevgilisine yaptığı son telefon görüşmesi hakkında uyarlayadığı “The Human Voice” adlı yeni bir kısa film üzerinde çalışacak.

    Almodovar, “Arkadaşlar bana bir sonraki adımda ne yapmak istediğimi sorduğunda garip ve gerçekten kısa bir film çekmek istediğimi söylediğimde şaşırıyorlar, ki bu bir dizi değil, sadece 15 dakika gibi bir süresi olacak. Şu an gerçekten aşık olduğum hikaye bu ve peşinde olduğum için çok mutluyum ”dedi. Almodóvar, bu proje için doğru kişinin neden Swinton olduğunu ve neden onun mükemmel bir oyuncu olduğunu açıklamaya devam etti; “Birisinin sizi tamamen anladığı hissine ihtiyacınız var. Tilda örneğinde, onu tam olarak böyle hayal ettim. Çok açık, çok zeki. Bana mantığı çok güven verdi. Provada birbirimizi çok iyi anladık.” açıklamasında bulundu.

    Swinton'la yaptığı kısa filminden hemen sonra Almodóvar, başka bir İngilizce film hazırlıklarına geçecek. Bu sefer Amerikalı yazar Lucia Berlin'den “A Manual for Cleaning Women” adlı kısa hikaye koleksiyonuna dayanan uzun metrajlı bir proje için sete girecek. Film, İngilizce ve İspanyolca diyaloglarla, Teksas, Kaliforniya ve Meksika'da gerçekleştirilecek. 

    Almodóvar’ın iki projesi için henüz net bir tarih yok ama gelişmelere baktığımızda 2021 yılı sonlarında görmemiz olası. Bu projelerden önce, Pain & Glory filminin daha uzun bir versiyonunu izleme şansımızın olacağını da söyleyelim.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top