Hesabım
    Heath Ledger, "Brokeback Mountain" Hakkında Şaka Yapmak İstemiyormuş

    Jake Gyllenhaal'dan yıllar sonra Brokeback Mountain açıklaması geldi.

    Yıldız oyuncu Jake Gyllenhaal'un Another Man Magazine'e verdiği röportaj yayınlandı. Oyuncu, bir döneme damgasını vuran ve Akademi Ödülleri'ni toplayan Brokeback Mountain'da başrolü paylaştığı Heath Ledger hakkında konuştu. Ledger'ın Brokeback Mountain hakkında söylenen sözlerden rahatsız olduğunu belirtti.

    2008 yılında trajik bir şekilde hayatını kaybeden Oscar ödüllü oyuncu Heath Ledger, bir kez daha gündeme geldi. Nightcrawler, Enemy, Donnie Darko, Prisoners gibi yapımların yıldız oyuncusu Jake Gyllenhaal, röportaj verdiği Another Man Magazine'de Ledger hakkında da konuştu. 2006 yılında Gyllenhaal ve Ledger'ın adaylıkları dahil olmak üzere Brokeback Mountain filmi 8 kategoride Oscar'a aday gösterilmişti. Bunun ardından gelenek bozulmadı ve bir sonraki yıl Ledger'ın ödüllerden birini sunması istendi. Ancak Ledger, Brokeback Mountain ile şakalar nedeniyle daha fazla gündeme gelmek istemediği için teklifi reddetmişti. Gyllenhaal bu konuda şu sözleri sarf etti: "Akademi Ödülleri'nde film hakkında şakalar içeren bir açılış yapmasını istediklerini hatırlıyorum. Heath reddetti. Benim o zamanlar bu durum umrumda değildi. Eğlenceli olduğunu düşünüyordum. Heath ise 'Bu benim için bir şaka değil. Bunun hakkında şaka yapmak istemiyorum.' dedi. Heath ile ilgili sevdiğim şeylerden biri de buydu. Hiçbir zaman şaka yapmazdı. Bazıları hikaye ya da başka bir şey hakkında şaka yapmak istedi. O, 'Hayır, film sevgi ile ilgili.' gibi şeyler derdi."

    Döneme damgasını vuran Brokeback Mountain'ın konusu ise şöyleydi: İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top