Hesabım
    Hayao Miyazaki Yeni Filmi "How Do You Live" Üzerinde Çalışıyor

    Ünlü anime yönetmeni Hayao Miyazaki'den yeni film geliyor!

    Geçtiğimiz yıl duyurusu yapılarak usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin sinemaya dönüşünü müjdeleyen "How Do You Live?" anime filmi, yeniden gündeme geldi. Miyazaki'nin yapımcılarından Toshio Suzuki, Yoshino Genzaburo'nun hikayesine dayanan film hakkında Entertainment Weekly'ye konuştu.

    Komşum Totoro, Ruhların KaçışıYürüyen Şato gibi onlarca harika anime filmine imza atan usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin sinemadan emekli olacağı söyleniyordu. Ancak yönetmen farklı bir karar vererek "How Do You Live?" anime filmini hayata geçirmek istedi. Birkaç ay önce duyurusu yapılan film, bilgisayar odaklı büyüyen nesli odağına alacak. Ergen bir çocuğun büyürken amcası ve arkadaşları ile olan iletişiminden bahsedecek. Geçtiğimiz günlerde How Do You Live hakkında, Miyazaki'nin yapımcısı Toshio Suzuki, Entertainment Weekly'ye konuştu. Yapımcı şu sözleri sarf etti: "Her şeyi hala ellerimizle çiziyoruz. Ama bu filmi bitirmemiz için daha fazla zaman harcamamıza neden oluyor. Çünkü daha fazla kareyi çiziyoruz. Yani eskisinden daha fazla çizim gerek. Komşum Totoro'yu yaptığımız zamana dönersek yalnızca sekiz animasyon tasarımcımız vardı. 8 ayda yapmıştık. Şimdiki Miyazaki filmi için 60 animasyon tasarımcımız var. Ama bir dakikasını bir ayda yapabilme imkanımız var. Bunun anlamı 12 dakikayı 12 ayda yapabilecek olmamız. Bu film üzerinde 3 yıldır çalışıyoruz. Şimdiye kadar 36 dakikayı tamamlayabildik. Umuyoruz ki önümüzdeki 3 yılda bitecek."

    Hayao Miyazaki son olarak Rüzgar Yükseliyor, Küçük Deniz Kızı Ponyo ve Tepedeki Ev filmlerini hayata geçirmişti. Usta yönetmen Akademi Ödülleri'nden Onur Ödülü'ne layık görülmüş ve birçok filmiyle aday gösterilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top