Hesabım
    Restorasyonlu "Amores Perros", 20. Yılı Nedeniyle Yeniden Gösterilecek

    Inarritu'dan 20. yıl sürprizi..

    Alejandro González Iñárritu, “The Revenant” sonrası hala yeni bir proje açıklamadı. İki yıl üst üste en iyi yönetmen Oscar'ı alıp tarihe geçen yönetmen, yeni bir porje yerine müjdeli bir haber verdi ve Amores Perros'un restorasyonlu olarak yeniden gösterime gireceğini açıkladı.

    Inarritu, 2000 yapımı ilk yönetmenlik denemesi olan “Amores Perros”un restorasyonuyla uğraştığını gazetecilerle yaptığı bir video konferans görüşmesinde açıkaldı. Film, iptal kararı gelmezse ekim ayında gerçekleşecek Morelia Film Festivali'nde, Mexico City'nin Zocalo meydanında düzenlenecek büyük bir halk gösteriminde ve daha sonra sinemalarda gösterilecek. “Amores Perros”, Iñárritu’nun “Ölüm Üçlemesi”nin ilk filmi. Üçlemenin diğer filmleri “21 Grams” ve “Babel” olmuştu. Bu filmler gibi, “Amores Perros”ta, bir grup karakterin tek bir olayla birbirine bağlandığı çok anlatımlı bir hikayeden oluşuyor. 

    Iñárritu, 2000 Cannes Film Festivali'nde “Amores Perros”un prömiyerini yapmış ve Eleştirmenler Haftası Ödülü'nü kazanmıştı. Drama, daha sonra yabancı dilde film kategorisinde Oscar ve Altın Küre adaylığı elde etmişti. “Amores Perros”, Meksika sinemasının dünya sineması sahnesinde görünürlüğünü artırmak için keskin bir film olmuştu ve son yıllara damga vuran Meksikalı yönetmenlere de yol açmıştı. “Amores Perros”u bir yıl sonra da Alfonso Cuaron’un “Y Tu Mamá También” filmi takip etti ve her iki film de Meksika sinemasının çehresini değiştirdi.

    The New York Times'la yakın zamanda yapılan bir röportajda Iñárritu, Cannes'da “Amores Perros”la edindiği deneyim hakkında, “Hayatımda ilk kez bir film festivaline katıldığım zamandı.  Bütçemiz o kadar azdı ki, odalar çok daha ucuz olduğu için Cannes'in 25 dakika dışındaki bir kasabada kalmaya karar verdik." dedi. Iñárritu, daha sonra Cannes'a dönerek hem ödül kazandı hem de jüri başkanlığı yaptı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top