Hesabım
    Neredesin Firuze, Yeniden Gösterime Giriyor!

    Salonlar açıldıktan hemen sonra film vizyona girecek

    DenizBank ve Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğinde düzenlenen 4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması organizasyonunda düzenlenen 'Senaryo Sohbetleri'nin konuğu, 'Yönetmen Gözüyle Senaryo' konu bölümle Ezel Akay oldu. Başarılı yönetmen, sohbet sırasında bir de müjdeli haber verdi ve Neredesin Firuze'nin yeniden gösterime gireceğini belirtti.

    Bağımsız ve popüler sinema konularına ve türlerin modern sinemamızdaki yerine de değinen Akay, “Sanat filmi de gişe filmi de birbirinden beslenmeli ve birbirlerine ihtiyaç duymalı” dedi. Bağımsız sinemanın daha yaratıcı olduğunu söyleyen Akay, buna rağmen sinemanın iyi bir seviyeye hala gelemediğini de sözlerine ekleyerek konuşmasına şöyle devam etti ve; “Türk Sineması şu an için yaratıcılıktan ilham almayan bir sinema ve bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bağımsız diye tabir ettiğimiz filmlere de baktığımız zaman çoğunun yaratıcılıktan uzak olduğunu görüyoruz. Yapılan işlerin arasında çığır açan çok az iş var. Buradaki yaratıcılık az olduğu için de popüler filmler buradan beslenemiyor ve aynı konuları tekrar ediyorlar. Ülke olarak bunu aşmak için de ciddi bir yaratıcı dalgaya ihtiyacımız var” dedi.

    Akay, sohbet sırasında bir müjdeli haber verdi ve çok sevilen Neredesin Firuze filminin 16 yıl sonra tekrar gösterime gireceğini söyledi. Sinema salonları açıldıktan sonra ilk gösterime girecek filmlerden biri olacak Nerdeesin Firuze, güçlü kadrosu ve eğlenceli anlatımıyla etkisini hiç kaybetmeden, en sevilen filmler arasında her zaman yer almıştı. Bir yandan Dokuz Kere Leyla ve Zeki Müren'in Öpücüğü filmleriyle de meşgul olan Akay, bu filmlerin çalışmalarına yakın zamanda kaldığı yerden devam edeceğini dile getirdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top