Hesabım
    "2021 SAG Ödül Töreni", Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi

    Oyuncular Birliği, kazananları 14 Mart'ta açıklayacak.

    Oyuncuların, mesteklaşlarını onurlandırdığı ve yılın en iyilerini açıkladığı SAG Ödülleri, Koronavirüs pandemisi nedeniyle Oscar'dan altı hafta önce, 14 Mart tarihine ertelendi. Film ve televizyon performanslarını onurlandıran 27 yıllık ödül şovu başlangıçta 24 Ocak 2021 tarihi için belirlenmişti. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 15 Haziran'da 93. Akademi Ödülleri yayınının 25 Nisan 2021'e, iki ay ertelendiğini açıkladı.

    Geleneksel olarak son ve en önemli ödül olan Akademi Ödülleri diğer törenleri de hareket geçirdi ve erteleme haberleri arka arkaya gelmeye başladı. Akademi Ödülleri için bu ihtimal mayıs ayının ortalarında dillendirilmeye başlamıştı ve haziran ayı ortasında resmi açıklama geldi.  

    2020 SAG Ödül Töreni ocak ayında Los Angeles'taki Shrine Auditorium'da gerçekleştirildi. “Parasite” filmi oyuncu kadrosu uzun metrajlı film için toplu performans ödülünü kazandı ve tarihte bir ilki gerçekleştirerek, yabancı dille bu ödülü kazanan ilk ekip oldu. Joaquin Phoenix “Joker”le en erkek oyuncu ödülünü, Renée Zellweger “Judy”'le en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı. Törenin uygunluk şartları değiştirildi ve adaylık süresi de iki ay uzatıldı. Oyuncuların aday olabilmesi için, performas sergilerdikleri yapımın gösterim aralığı 1 Ocak 2020 - 28 Şubat 2021 olarak revize edildi.

    SAG için başvuru dönemi 21 Eylül'de başlayacak ve 20 Kasım'da sona erecek. Adaylıklar 4 Şubat 2021'de duyurulacak. Nihai oylama 10 Şubat ile 10 Mart tarihleri ​​arasında SAG-AFTRA üyeleri arasında yapılacak. SAG Ödülleri, pandemi nedeniyle uzun metrajlı filmlerin katılım tarihlerinde kolaylık yapan ve zaman kazandıran Oscar, Altın Küre ve BAFTA Film Ödülleri'ne katılıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top