Hesabım
    31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Filmleri Açıklandı

    Festivalde yarışacak filmler belli oldu..

    31. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması'nın finale kalan filmleri belli oldu. 9 film, festivalin en iyisi olmak için yarışacak ve izleyici karşısına çıkacak. Bu filmleri belirlemek üzere 3 kişilik bir ön jüri belirlendi ve değerlendirme sonucu açıklandı. Jüride, Ali Karadoğan, İrfan Demirkol ve Zeynep Ünal yer alıyordu. 

    Pandemi nedeniyle ertelenen ve 3-11 Eylül tarihlerinde tüm tedbirler alınarak düzenlenmesi kararlaştıtılan festivalin yarışma jürisine ödüllü yönetmen Yeşim Ustaoğlu başkanlık yapacak. Jüride ayrıca, oyuncu Berkay Ateş, oyuncu Tuğçe Altuğ, kurgucu Aylin Zoi Tinel ve sinema yazarı Uğur Vardan yer alacak. Jüri yarışma filmlerini değerlendirecek ve ödülleri dağıtacak. 

     31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin gösterimleri, 3-11 Eylül tarihleri arasında “Kontrollü Normalleşme Sürecinin” tüm tedbirleri alınarak gerçekleştirilecek. Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda, en büyük 3 salon kullanılarak yapılacak gösterimlere %50 kapasitede izleyici alınacak.

    T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen 31. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında En İyi Film Ödülünü alan filme 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali Öngören Özel Ödülünü kazanan filme ise 10.000 TL ödül verilecek. Toplamda 13 ödülün verileceği yarışmada ön jürinin belirlediği 9 film ise alfabetik olarak şöyle oluştu: 

    1. Aşk, Büyü, vs. - Ümit Ünal

    2. Bilmemek - Leyla Yılmaz

    3. Ceviz Ağacı - Faysal Soysal

    4. KovanEylem Kaftan

    5. Omar ve Biz - Maryna Er GorbachMehmet Bahadır Er 

    6. ŞairMehmet Emin Yıldırım

    7. Topal Şükran'ın MaceralarıOnur Ünlü

    8. Uzak ÜlkeErkan Yazıcı

    9. Uzun Zaman ÖnceCihan Sağlam

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top