Hesabım
    Venedik Film Festivali'nden Klasik Filmler Seçkisi!

    Seçkide filmlerin restorasyonlu versiyonları tüm dünyada gösterime girebilir.

    Martin Scorsese'nin 1990 yapımı gangster klasiği Goodfellas, Sidney Lumet'in 1973'te çektiği Al Pacino'lu, yozlaşmış polisleri anlattığı gerilim filmi Serpico, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Souleymane Cissé filmleri Venedik Film Festivali'nin klasikler dizisinin en önemli yapımları arasında yer alıyor. 

    Antonioni'nin 1950 yapımı suç romantizmi Cronaca di un Amore, Cissé'nin çığır açan 1975 yapımı Mali draması The Young Girl ve 1970 yılında çekilen, Alain Delon'lu Melville suç filmi Le Cercle Rouge, 77. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin Venedik Klasikleri bölümünün bir parçası olacak. Film dizisi, ilk olarak iki festival arasındaki ortaklığın bir parçası olarak Bologna'da, 25 Ağustos'ta gerçekleşen İtalyan festivali Il Cinema Ritrovato'da gösterilecek. Bu durum, Koronavirüs krizi sırasında dayanışmanın bir işareti olarak görülüyor. 

    Programdaki filmler, sonraki ay Venedik'te gösterilecek. 2020 Venedik Film Festivali, 2 Eylül - 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. 2020 seçkisi, Venedik'in Festival Direktörü Alberto Barbera küratörlüğünde, Federico Gironi'yle işbirliği içinde, beş kıtada ve neredeyse bir asırlık bir sinemadan izler taşıyor. Fritz Lang'ın StudioCanal tarafından yeni restore edilen 1937 yapımı film noir denemesi You Only Live Once, Cineteca di Cuba tarafından restore edilen yönetmen Tomás Gutiérrez Alea'nın 1976 yapımı Küba draması The Last Summer, Hiroshi Inagaki'nin, Film Vakfı ve Kadokawa tarafından restore edilen, 1943 yapımı Japon macera filmi Rickshaw Man ve John Berry'nin 1974'te çektiği, Disney ve Criterion tarafından ortak estore edilen James Earl Jones'lu filmi Claudine bu yılın klasik gösterimleri arasında.

    Venedik, Koronavirüs pandemisinin Avrupa'da etkisini göstermesinden sonra gerçekleşen ilk büyük film festivali olacak ve yeni Koronavirüs pandemisi kurallarının uygulanabilirliği açısından endüstri için önemli bir test alanı olacak. Venedik'in resmi yarışma seçkisinin ise önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Bu klasiklerin ve restorasyonlu versiyonların bazılarının ülkemizde de vizyona girmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top