Hesabım
    Christian Petzold İmzalı "Undine"den Altyazılı Fragman

    Berlin'de yarışan film, yakında sinemalarımızda yer alacak

    Pandemiden önce Berlin Film Festivali'nin ana yarışma kategorisinde yer alan ve FIPRESCI Ödülü ile Paula Beer'in en iyi kadın oyuncu seçildiği  Christian Petzold imzalı "Undine"den altyazılı, yeni bir fragman paylaşıldı. Paula Beer ve Franz Rogowski'nin başrolünü paylaştığı Undine'in kırık bir aşk hikayesi anlatıyor.

    Berlin'de yaşayan bir tarihçi olan Undine, sıradan bir hayat sürdürmektedir.Sevgilisi tarafından başka bir kadın tarafından terk edilen Undine, nandığı mite göre kendisini aldatan adamı öldürmeli ve bir zamanlar kendisini çağıran suya geri dönmelidir. Elbette Undine için bu verilmesi zoır bir karardır ve bundan kurtulmanın yollarını arar. Bu karamsarlığı yaşarken karşısına Christoph açıkar. İlk görüşte aşk yaşamaya başlayan çiftin büyüsü, Undine'in bir şey saklandığını düşünmesiyle bozulur. Tekrar ihanete uğradığını düşünmeye başlar ve yeniden bir çıkmaza sürüklenir. 

    Phoenix, Barbara, Transit, gibi yapımlarla tanınan ve ülkemiz festival izleyicilerinin de yakından takip ettiği Alman yönetmen Christian Petzold'un yeni filmi olan Undine'in oyuncu kadrosunda başrollerde yönetmenle Transit filminde de çalışan  Paula Beer ve Victoria, Transit, In The Aısles gibi yapımlarda karşımıza çıkan başarılı oyuncu Franz Rogowski bulunuyor. Diğer önemli rollerde ise  Maryam ZareeJacob MatschenzAnne Ratte Polle gibi isimler bulunuyor.

    Yönetmen Christian Petzold, Undine ve geçmiş filmleri hakkında daha önce verdiği bir röportajda şu sözlere yer vermişti: "İmkansız ya da zarar görmüş ya da evrilmiş bir aşkı anlatıyorlar. Bu kez aşkın nasıl geliştiği ve kalıntılar bıraktığı hakkında bir film çekmek istedim." Filmde bataklıklar içinde olduğu görülen Berlin'in büyük görevler üstlendiği söyleniyor: "Kendine ait mitleri yok, bu bir araya getirilmiş modern bir şehir. Eski bir ticaret şehri olarak bu şehir mitleri de ithal etti. Buraya seyahat eden tüccarların şehre getirdiği mit ve hikayelerde yer alan bataklıklar ve yavaşça kurumalarını hayal ettim. Aynı zamanda Berlin kendi tarihini yavaşça yok eden bir şehir. Berlin'i karakterize eden elementlerden olan Berlin Duvarı, çok kısa sürede yıkıldı. Berlinde geçmişle ve tarihle başa çıkma şeklimiz fazlasıyla acımasız. Düşündüm ki bu yok olan geçmiş, mit kalıntıları, Undine'ın hikayesinin bir parçası."

    Bir Film ve Başka Sinema etiketiyle altyazılı fragmanı yayınlanan filmin yakın zamanda Başka Sinema salonlarında gösterime girmesi bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top