Hesabım
    Pixar’ın Yeni Animasyonu ‘Soul’, Roma Film Festivali'nin Açılış Filmi Olacak

    Prömiyerini Londra'da yapacak olan film, ardından Roma'da gösterilecek.

    Disney ve Pixar’ın varoluşçu çizgi filmi “Soul”, 15-25 Ekim tarihlerinde fiziksel bir etkinlik olarak gerçekleşmesi planlanan Roma Film Festivali'nin açılış filmi olarak belirlendi. Bir festival temsilcisi, aynı zamanda Pixar Animasyon Stüdyoları'nın baş kreatif sorumlusu olan filmin yönetmeni Pete Docter'ın Roma'ya yolculuk yapıp yapamayacağından emin olmadığını söyledi.

    Disney’in, stüdyonun 20 Kasım 2020'de ABD çıkış tarihi belirlediği "Soul" için yayın planlarının ne olduğu belirsiz ama gelen bilgiler doğrudan Disney Plus'a taşımak da dahil olmak üzere birçok seçeneğin tartışıldığı yönünde. "Soul", daha önce iptal edilen Cannes Film Festivali tarafında lansman için seçilmişti, bu nedenle hala Cannes 2020 etiketini taşıyor. Soul, Pete Docter tarafından Cannes için hamle yapan üçüncü Disney / Pixar filmi.

    Jamie Foxx, küçük bir yanlış adımdan dolayı ruhların Dünya'ya gitmeden önce geliştirildiği bir bilinmeyen mekana düşen Joe Gardner adlı bir ortaokul öğretmenini seslendiriyor. Roma festival şefi Antonio Monda, "Pixar'ın son 30 yılda sinemadaki en heyecan verici ve devrim niteliğindeki yeni olaylardan birini temsil ettiğine inanıyorum. Soul, 15. Roma Film Festivali'nde herkese hitap edebilecek olağanüstü bir film." dedi.

    Docter'ın oyun yazarı Kemp Powers (One Night in Miami)'la birlikte yönettiği "Soul", 2017 kısa filmi "Lou" ile Oscar'a aday gösterilen yapımcı Dana Murray'in ilk uzun metrajlı filmi. Murray, "Pete Docter duygusal açıdan derinlere giden filmler yapıyor. İnsanlar gerçekten hayatlarını düşünerek, yapılacaklar listelerine fazlasıyla sarılmış durumdalar. Film, küçük şeyleri takdir etmekle ilgili. Çoğu insan şu an arkadaşlarla sokakta bir parça pizza keyfi yapmayı eminim çok isterdi. Bu gibi küçük görünen şeyler aslında hayatın içinde hepimiz için birer fırsat." dedi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top