Hesabım
    Disney, ‘Black Widow’, ‘West Side Story’, ‘Eternals’ ve Birçok Filmin Vizyon Tarihini Erteledi

    Ertlenen filmler arasında "Death on the Nile" de var!

    Disney, Marvel’in “Black Widow”, Steven Spielberg’in “West Side Story” ve Kenneth Branagh’ın “Death on the Nile” gibi yüksek profilli filmlerinin vizyon tarihini birkaç ay erteledi. Sonuçlar, Koronavirüs nedeniyle aylarca kapandıktan sonra şiddetli rüzgarlarla karşı karşıya kalan sinema salonu sektörü için kötü bir haber.

    Stüdyo, Pixar’ın yeni animasyonu"Soul"un kasım sonundaki vizyon tarihini korudu ve gelişmelere bakılırsa bu sürpriz bir karar olarak nitelendirildi. "Shang Chi and the Legend of the Ten Rings" ve "Eternals" gibi diğer Marvel sürümleri 2021'de daha geç yayınlanacak. Disney'in vizyon tarihleri değişiyor ve analistler tarafında bu yıl gişe gelirlerinin en düşük seviyeye ulaşacağı garanti ediliyor. Aynı rapora göre, pandemi nedeniyle yurt içi brüt hasılatlar % 70 - % 80 arasında azalacak.

    Scarlett Johansson'un oynadığı “Black Widow”, sahillerdeki sinema salonları kapalı kaldıkça gittikçe daha az olası görünmeye başlayan bir tarih olan 6 Kasım'da gösterime girecekti. Stüdyo, Christopher Nolan’ın “Tenet”inin ABD'de hayal kırıklığı yaratan performansı ve “Wonder Woman 1984”ün gecikmesinin ardından filmi büyük ekranda göstermek için yeni bir zaman planladı ve gösterim tarihini 7 Mayıs 2021'e erteledi.

    2017’nin gişe rekorları kıran “Murder on the Orient Express” filminin devamı niteliğindeki “Death on the Nile”, 23 Ekim'de planladığı galasını 18 Aralık 2020'de yapacak. Agatha Christie’nin romanından uyarlanan ve bir cinayet gizemi olan "Death on the Nile", salgın sırasında kapalı alanlara dönmekte tereddütlü olabilecek bir demografi olan eski sinemaseverlere daha çok hitap ediyor.

    Spielberg’ün müzikallere ilk girişimi olan "West Side Story"nin önemli bir Akademi Ödülleri yarışmacısı olması bekleniyordu. Bir ödül kariyeri hala gelecekte olabilir ama bu yılki Oscar'larda değil. "West Side Story", 18 Aralık 2020 yerine, tam bir yıl sonra 10 Aralık 2021'de gösterime girecek.

    Marvel Sinematik Evreni'nin birbirine bağlı doğası nedeniyle, "Black Widow’un" hareketi, süper kahraman serisindeki diğer filmlere de yansıdı. Süper güçlü bir uzaylı ırkı hakkında çizgi roman macerası olan “Eternals”, 12 Şubat 2021 yerine, 5 Kasım 2021'de gösterime girecek. Filmin yönetmenliğini Chloé Zhao yaparken, başrollerinde Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan ve Kumail Nanjiani yer alıyor. 

    Ve Marvel’in Asyalı oyuncu başrollü ilk filmi “Shang-Chi” 7 Mayıs 2021'den 9 Temmuz 2021'e ertelendi. Destin Daniel Cretton, dövüş sanatları kahramanı Simu Liu'nun da yer aldığı bir kadroyu yönetecek. Bu arada, Adrian Lyne’in Ben Affleck ve Ana de Armas'la çektiği gerilim “Deep Water”, 13 Kasım 2020'de yayınlanmayacak. Onun yerine 13 Ağustos 2021'de gösterime girecek.

    Değişiklikler sonrası Disney'in yeni takvimi "şimdilik" şöyle oluştu.

    2020

    The Empty Man” — 23 Ekim

    “Soul” — 20 Kasım

    Free Guy” — 11 Aralık

    “Death on the Nile” — 18 Aralık

    2021

    Everybody’s Talking About Jamie” — 22 Ocak

    The King’s Man” — 12 Şubat

    Raya and the Last Dragon” — 12 Mart

    Bob’s Burgers” — 9 Nisan

    Ron’s Gone Wrong” — 23 Nisan

    “Black Widow” — 7 Mayıs

    Cruella” — 28 Mayıs

    “Luca” — 18 Haziran

    "Shang Chi and The Legend Of The Ten Rings" — 9 Temmuz

    Jungle Cruise” — 30 Temmuz

    Deep Water” — 13 Ağustos

    Beatles Get Back” — 27 Ağustos

    The Last Duel” — 15 Ekim

    “Eternals” — 5 Kasım

    “West Side Story” — 10 Aralık

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top