Hesabım
    Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filminden İlk Detaylar!

    "Kuru Otlar Üstüne" adlı film 2022'de gösterime girecek.

    Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filminden ilk detaylar Avrupa basını aracılığıyla duyuruldu. "Kuru Otlar Üstüne" adlı film hakkında haber yapan Cineuropa adlı site, yapım şirketi üzerinden bilgilere ulaştı ve okuyucularıyla paylaştı. Fransa'da da çok sevilen ve her filmi büyük ilgi toplayan Ceylan'ın bahsi geçen son filminin de Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapması bekleniyor.

    Habere göre, Arte France Cinéma seçim komitesi (Olivier Père başkanlığında), dört projenin ortak yapımını ve ön alımını yapmayı tercih etti. Bunlardan en önemlisi de Fransızca "Les Herbes seches" olarak anıla Kuru Otlar Üstüne filmi. Önümüzdeki yıl Türkiye'de çekilecek ve başrollerinde Deniz CeliloğluMerve Dizdar ve Musab Ekici'nin yer aldığı film, İstanbul'a tayin olma umuduyla Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini tamamlayan genç ve bekar bir öğretmen olan Samet'i konu alacak. Umduğu görevlendirmeyi alamayınca, batmış göründüğü acımasız hayatından kurtulma umutları da iyice azalacak. Fakat, kendisi gibi bir öğretmen olan Nuray'la karşılaşması, karanlık düşüncelerinin ve endişelerinin üstesinden gelmesini sağlayabilir…

    Filmin yapımında Memento Films Production (Fransa), NBC Film (Türkiye), Komplizen (Almanya) ve ATMO (İsveç) yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan, daha önceki filmlerinde Zaynep Atakan'la çalışmış ama bu birliktelik yakın zamanda son bulmuştu. Ceylan, son olarak 2018 yılında Ahlat Ağacı filmiyle karşımıza çıkmıştı. Filmin 2022 yılında gösterimde olacağı da bildirildi ve her zamanki gibi, mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top