Hesabım
    Celine Sciamma, Yeni Filminin Çekimlerine Fransa'da Başladı

    Portrait of a Lady on Fire'la büyük ses getiren yönetmen, yeni filmi için sete girdi

    Celine Sciamma, geçtiğimiz yıl büyük bir başarı yakalayan ve yılın en iyi filmleri listelerine giren “Portrait of a Lady on Fire”ın ardından, yeni filmi “Petite Maman”ı Paris'te çekmeye başladı. Konu tamamlanmış olsa da, Les Inrocks dergisine göre film çocukluk dönemini ele alacak ve sekiz yaşında iki çocuğun yaşadıklarına odaklanacak.

    Sciamma, Lilies Films'den düzenli yapımcısı Bénédicte Couvreur ve filmin uluslararası satışlarını yönetecek olan MK2 Films'le yeniden bir araya geliyor. Adele Haenel ve Noémie Merlant'ın başrolde olduğu “Portrait of a Lady on Fire”, Cannes'da yarıştıktan ve en iyi senaryo ödülünü aldıktan sonra MK2 Films tarafından dünya çapında satışı yapıldı. Bir dizi ödül ve bir Altın Küre adaylığı kazanmanın yanı sıra, Fransız filmi, özellikle Birleşik Krallık olmak üzere denizaşırı gişelerde iyi bir performans sergiledi.

    "Petite Maman", Sciamma’nın beşinci filmi olacak. Popüler Fransız senarist-yönetmen, daha önce 2011 yılında eleştirmenlerce beğenilen filmi “Tomboy”da çocuk yıllarına ışık tutmuştu. "Petite Maman" ayrıca, "Portrait of a Lady on Fire"daki çalışmasıyla Cesar ödülü kazanan deneyimli görüntü yönetmeni Claire Mathon gibi kilit ekip üyelerini de geri getiriyor.

    Sciamma, bir film yapımcısı olarak sürdürdüğü kariyerinin yanı sıra, Oscar adayı animasyon filmi “My Life as a Zucchini” gibi projelerdeki senaryo çalışmalarıyla da tanınıyor. Ayrıca; Jacques Audiard’ın bir sonraki filmi “Les Olympiades”i Audiard ve Léa Mysius (Ava)'la birlikte yazdı. "Les Olympiades"in çekimleri de geçtiğimiz eylül ayında Paris'te başladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top