Hesabım
    ‘Wonder Woman 1984’, İlk Büyük Çıkışını Çin'de Yapacak

    Bir erteleme daha gelmezse, Wonder Woman yıl sonunda izleyiciyle buluşacak

    Wonder Woman 1984”, Warner Bros.'un Kuzey Amerika'da aynı anda hem sinemalarda hem de yayın hizmeti HBO Max'te piyasaya sürülmesinden bir hafta önce, 18 Aralık'ta Çin'de sinemalarda olacak. Film, 16 Aralık'ta diğer uluslararası bölgelerdeki sinemalarda gösterime girecek. Başrolünü Gal Gadot'un oynadığı devam filmi, Disney'in eylül ayında “Mulan”ı piyasaya sürmesinden bu yana Çin'de açılan ilk büyük Hollywood filmi olacak.

    Orijinal "Wonder Woman", 2017'de Çin'de 90,5 milyon dolar kazandı. "Wonder Woman 1984", dünya çapındaki gişede 820 milyon dolardan fazla kazanan, gişe rekorları kıran filmin ardından Gadot'u yönetmen Patty Jenkins'le yeniden bir araya getirdi. "Wonder Woman 1984"un Çin sürümü, o ulustaki Covid-19 salgınının ardından film gösterimleri tamamen normale dönerken geliyor.

    Sergi ve dağıtım danışmanlığı şirketi Artisan Gateway'den alınan verilere göre, "The Sacrifice" adlı savaş filmi 23 Ekim'de gösterime girdiğinden bu yana 150 milyon dolar kazandı ve Çin'in yılbaşından bugüne gişesi 2,35 milyar dolara erişti. %73 düşmesine rağmen Çin vizyonu, bu yıl dünyanın en büyük gişesi olarak Kuzey Amerika'yı geride bıraktı. Çin sinemalarının %90'ından fazlası şu anda açık.

    ABD'de sinema salonlarında ve HBO Max'te filmin aynı gün yayınlanma kararı, Los Angeles ve New York City pazarlarının kapalı kalması ve sinemaseverlerin Covid endişesini devam ettirmesi sebebiyle gelmiş oldu. Universal Pictures ve Blumhouse Productions'ın vücut değiştirme hikayeli korku filmi “Freaky”, geçtiğimiz hafta sonu Kuzey Amerika'da 2.472 salonda 3,7 milyon dolar gişe elde etti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top