Hesabım
    Jodie Foster ve Benedict Cumberbatch'li ‘The Mauritanian’dan Fragman

    Filmin önemli rollerinden birinde Tahar Rahim de var..

    Film tarihinin en tuhaf yıllarından birinde, ödül sezonu da bilinmezlerle dolu. Her an bir film yarışa dahil olabilir ve yeni kurala göre bir streaming platformunda gösterime girip iddialı duruma gelebilir. Bir de Akademi'nin başvuru süresini uzatması bu ihtimali güçlendiriyor. Bu durumu hangi filmler başarabilir bilmiyoruz ama fragmanı yayınlanan yeni bir adayımız var: "The Mauritanian

    "The Mauritanian" filminin fragmanında görüldüğü gibi, film, inanılmaz oyuncu kadrosu ve gerçek bir hikayeye dayanan senaryosu sayesinde bir anda iddialı duruma gelebilir ve izleyicilerin ilgisini çekmesi muhtemel. Film, 11 Eylül'de ABD'ye saldıran teröristlerin yardımcısı olduğu düşünülen Guantanamo Körfezi'ndeki mahkum Mohamedou Ould Slahi'nin davasının gerçek hikayesini takip ediyor. Slahi'ye, yasadışı ve haksız olduğunu iddia ettikleri hapis cezasına itiraz etmek için iki Amerikalı avukat katılır.

    Filmde Jodie Foster, Tahar Rahim, Zachary Levi, Saamer Usmani, Shailene Woodley ve Benedict Cumberbatch yer alıyor. Kevin Macdonald, senaryosunu M.B.Traven, Rory Haines ve Sohrab Noshirvani'nin yazdığı filmin yönetmeni. Film yapımcısı, muhtemelen en çok Oscar ödüllü belgeseli "One Day in September"le tanınıyor. Aynı zamanda, "The Last King of Scotland", "State of Play" ve "The Eagle" gibi çeşitli anlatı filmlerinin de yönetmenliğini yaptı. “The Mauritanian”, 19 Şubat 2021'de vizyona girecek.

    Filmin resmi özetine göre konusu ise şöyle: "ABD Hükümeti tarafından yakalanan Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), herhangi bir suçlama veya yargılama olmaksızın yıllarca hapis yatar. Tüm umudunu kaybeden Slahi, savunma avukatı Nancy Hollander (Jodie Foster) ve ortağı Teri Duncan (Shailene Woodley)'la müttefikler bulur. Birlikte umutsuz bir adalet arayışında sayısız engelle karşılaşırlar. Tartışmalı savunmalar ve ortaya çıkan ciddi kanıtlar bulan Savcı Yarbay Stuart Couch (Benedict Cumberbatch) tarafından sonunda şok edici ve geniş kapsamlı bir komplo ortaya çıkar. New York Times'ın çok satanlar listesine giren anı kitabına dayanan film, her şeye rağmen hayatta kalma mücadelesinin etkileyici gerçek hikayesidir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top