Hesabım
    Letitia Wright, Aşı Karşıtı Videonun Ardından Hesabını Sildi!

    Letitia Wright'ın kariyeri tehlike altında olabilir!

    Black Panther filminin yıldız oyuncusu Letitia Wright, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla gündeme damgasını vurdu. Oyuncu, coronavirüs aşısının karşısında durduğunu belli eden bir video yayınladı. Ancak sorun olan kısım aşı karşıtı olmasında değildi. Paylaştığı video bir kilise videosuydu ve transfobik açıklamalar içeriyordu. Wright'ın daha sonra yaptığı özür paylaşımında bunun farkında olmadığı görüldü. Çok geçmeden Wright, Twitter hesabını sildi.

    Geçtiğimiz Cuma günü Letitia Wright, Instagram ve Twitter hesapları üzerinden 69 dakika uzunluğunda bir video paylaştı. Video, ilaç aracılığıyla vücuda nelerin enjekte edilip edilmeyeceği konusunda komplo teorilerine varan bir üsluba sahipti. Ancak paylaşıldığı andan itibaren büyük bir tepki çekti. Wright'ın büyük kitlelere erişiminin olması ve bu kitleleri yanlış bir şekilde etkileme kapasitesinin olması özellikle eleştiri konusu oldu. Videonun sahibi olan kilisenin transfobik olması, iklim değişikliklerine kuşkucu yaklaşan dili ve coronavirüsü Çin'in yaydığına dair ırkçı yaklaşımı da ayrı bir eleştiri hedefi haline geldi. Wright, çok zaman geçmeden videoyu kaldırdı. Bununla yetinmedi ve oyuncu sosyal medya hesaplarını da sildi.

    Letitia Wright, bu paylaşımı yaptığı ilk günden itibaren kariyeri masaya yatırılmış durumda. Black Panther'in esas yıldızı Chadwick Boseman'ın vefatının ardından Wright'ın başrolü üstlenebileceği düşünülüyordu. Ancak bu büyük olayın ardından Marvel'ın Letitia Wright'ı önplana çıkarma fikrini koruyup korumadığı bilinmiyor. Rol arkadaşlarından Don Cheadle da Letitia Wright'ı savunmadığını, ancak onu kaldırıp atmak da istemediğini belirten bir tweet paylaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top