Hesabım
    Altın Küre, Bazı Film ve Oyuncular İçin Yeni Kararlar Aldı

    Altın Küre'den sürpriz kararlar geldi..

    Hollywood Yabancı Basın Birliği, Altın Küre Ödülleri için gönderilen filmlerin yıllık incelemesini tamamladı ve birçok filmin ve performansın stüdyoların amaçlanan sunumlarından farklı bir değerlendirmeye alacağını açıkladı. Focus Features filmi “Promising Young Woman” komedi yerine drama kategorilerine geçti. Emerald Fennell'in yazıp yönettiği ve kendisine haksızlık edenlerden intikam almak isteyen bir kadının hikayesini anlatan film, kurul tarafından drama olarak değerlendirilecek.  

    Daha önce, müzikal ya da komedi filmi dalında en iyi yardımcı oyuncu kategorisinde olması beklenen Borat Subsequent Moviefilm'in çıkış yapan yıldızı Maria Bakalova'nın, lider oyuncu kategorisinde yer alacağı açıklandı. Bakalova, yardımcı kadın kategorisinde eleştirmenlerin galibiyetlerinde başı çekiyor ve Akademi Ödülleri'nin önde gelen favorilerinden biri.

    Bazı kaynaklar, diğer filmlerin ve performansların sunum planlarının da kabul edilmediğini bildirdi. Amazon Studios'un "One Night in Miami" filmi, Kingsley Ben-Adir ve Eli Goree için lider oyuncu, Aldis Hodge ve Leslie Odom Jr. için yardımcı oyuncu kategorisinde kampanya yapıyor ama Altın Küre'de bu oyuncular ayrılmayacak ve hepsi aynı kategori için yarışacak. Leslie Odom Jr.'ın yer aldığı bir başka proje olan, Thomas Kail'in yönettiği Disney Plus müzikali "Hamilton"ın komedi ya da müzikal kategorisinde yarışacağı açıklandı.  Odom Jr. ve Lin-Manuel Miranda ise lider kategorilerde yarışacaklar.

    Saoirse Ronan'ın "Ammonite" filmindeki sırası, Neon tarafından yardımcı aktris olarak sunuldu ama büyük ihtimalle Altın Küre için rol arkadaşı Kate Winslet'la birlikte başrol oyuncusu olarak yarışacak gibi duruyor. Sorgulandığı söylenen diğer performanslar ve filmler arasında George C. Wolfe’un, komedi ya da müzikal kategorilerine geçiş için gündeme gelen "Ma Rainey’s Black Bottom" filmi de yer alıyor. Bunun yanı sıra, Sacha Baron Cohen ve Eddie Redmayne’in Aaron Sorkin imzalı "The Trial of the Chicago 7" filmindeki çalışmalarının da yardımcı değil, lider sınıflandırmalara kaydırılması gündemde.

    Altın Küre'nin aksine SAG (Screen Actors Guild Awards), stüdyolar tarafından yapılan tüm başvuruları kabul etti. Altın Küre adaylıkları 3 Şubat'ta açıklanacak. Törenin ise 28 Şubat'ta yapılması planlanıyor ama hangi şartlarda yapılacak henüz belli değil. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top