Hesabım
    Noah Baumbach, Netflix'le Genel Anlaşma İmzaladı

    Baumbach, anlaşmanın ilk parçası olarak White Noise romanını uyarlayacak..

    conversationsabouther.net

    The Squid and the WhaleFrances Ha ve Mistress America gibi filmlerin başarılı yönetmeni Noah Baumbach, daha önce de film çalışmalarında ortaklık kurduğu Netflix'le genel bir anlaşma imzaladı ve önümüzdeki yıllar streaming platformu için yeteneklerini sergileyecek. Duyuru, Netflix'in resmi sosyal medya hesaplarından yapıldı.

    Netflix'ten yapılan resmi açıklama şöyle; "Noah Baumbach ile bunu resmileştiriyoruz! The Meyerowitz Stories & Marriage Story'nin yönetmeni, Don DeLillo'nun çığır açan romanından uyarlanan White Noise ile başlayarak önümüzdeki birkaç yıl boyunca Netflix için özel olarak yazacak ve yönetecek. Çekimler bu yılın sonlarında başlayacak."

    Baumbach'ın yeni anlaşma kapsamında uyarlayacağı ilk roman Don DeLillo'nun White Noise romanı olacak. Ülkemizde Beyaz Gürültü adıyla satışa çıkan kitap, ölmeden önce okumanız gereken 1001 kitap seçkisinde de yer alıyor. 1984 yılında yayımlanan eser, modern bir başyapıt olarak gösteriliyor ve tüketim toplumuna sert bir eleştiri getiriyor.

    DeLillo’nun kahramanı bir Amerikan üniversitesinde, siyah güneş gözlüğüyle kendi icadı Hitler Çalışmaları bölümünde ders veren bir profesör: Jack Gladney. Gladney, tutkuyla sevdiği dördüncü eşi Babette ve çocuklarıyla, sakin bir kasabada yaşıyor ve Hitler imgesiyle sağlamlaştırdığını sandığı yaşamının az çok güvenli olduğunu sanıyor. Ne ki günün birinde gökyüzünde kara bir bulut beliriyor ve durgun görünümlü, ideal yaşam en korkunç kâbusları aratmayacak bir hale geliyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top