Hesabım
    Altın Küre, Üç Kadın Yönetmen Adaylığıyla Tarih Yazdı

    Altın Küre tarihinde bir ilk yaşandı..

    Altın Küre Ödülleri tarihinde ilk kez, en iyi yönetmen kategorisinde birden fazla kadın aday gösterildi. Chloé Zhao (Nomadland), Emerald Fennell (Promising Young Woman) ve Regina King (One Night in Miami) kategoride aday gösterildiler ve Altın Küre tarihine geçtiler. Bu yıl, kadın yönetmenler, David Fincher (Mank) ve Aaron Sorkin (Trial of the Chicago 7)'i içeren kategorinin çoğunluğunu oluşturuyor.

    Barbra Streisand The Hollywood Repoter'a yaptığı açıklamada, "Beş yönetmenden üçünün kadın olması ve Altın Küre'ye aday gösterildiklerini görmek beni çok mutlu ediyor. Çok gecikti." dedi. Streisand, en iyi yönetmen ödülünü kazanan tek kadın olmaya devam ediyor. Streisand, 1984'te "Yentl" filmiyle bu kategoride Altın Küre kazanmıştı.

    Streisand, 1992'de The Prince of Tides için ikinci kez aday olduğunda, kategoride iki kez aday gösterilen tek kadın ünvanını da aldı. Ava DuVernay, 2015'te Selma'daki çalışmasıyla aday gösterilen son kadın yönetmen olmuştu. DuVernay ve Streisand'la birlikte, diğer kadın yönetmen adayları ise Jane Campion, Sofia Coppola ve Kathryn Bigelow oldu.

    Altın Küre, kadın yönetmenleri uzun süredir bu kategoride değerlendirmedi. 2018 töreninde Natalie Portman, kategoriyi sunarken kadın yönetmen adaylarının bulunmamasını eleştirdi. Ona sunması için verilen metinden çıkıp "Ve işte bütün erkek adaylar." dedi. Altın Küre Töreni, 28 Şubat'ta, çift eksenli olarak Tina Fey ve Amy Poehler'in ev sahipliğinde, sanal olarak gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top