Hesabım
    Chloe Zhao, Bir Dracula Bilim-Kurgusu Çekecek

    Nomadland'le yıla damga vuran yönetmenin yeni projeleri bir bir açıklanıyor..

    "Nomadland"in yönetmeni Chloé Zhao, Dracula'yı fütüristik bir bilim kurgu westerninin odak noktası olarak, karaktere yeni bir bakış açısı kazandırarak ele alacak ve projede yazar, yapımcı ve yönetmen olarak yer alacak. Zhao bir açıklamada, "Vampirler ve taşıdıkları öteki kavramı beni her zaman büyüledi. Böyle sevilen bir karakteri yeniden hayal etmek için Donna [Langley], Peter [Cramer] ve Universal ekibiyle çalışmaktan dolayı heyecan duyuyorum." dedi.

    Universal Pictures Başkanı Peter Cramer, "Chloé’nin tekil merceği, gözden kaçanların ve yanlış anlaşılanların hikayelerine ışık tutuyor.  Şimdiye kadar yaratılmış en ikonik yabancı karakterlerden birini yeniden canlandırırken onunla çalışmaktan dolayı heyecan duyuyoruz." dedi. İlk olarak Bram Stoker tarafından 1897 tarihli gotik korku romanında yaratılan ve Transilvanya'daki Karpat Dağları'nda yaşayan bir kont olan Dracula, bir asırdan fazla bir süredir okuyucuları ve izleyicileri cezbediyor. Vampir, 1930'larda Bela Lugosi, 1960'larda ve 1970'lerde Christopher Lee ve Frank Langella tarafından canlandırıldı. 1990'larda ise bu isimlere Gary Oldman katıldı. Universal’ın, “Dracula Untold” karakterini yeniden başlatma girişimi, 2014'te Luke Evans'ın başrolünü oynadığı bir filmle gerçekleşti ve dünya çapında 217 milyon dolar kazandı.

    Blumhouse Productions, yönetmen Karyn Kusama (“Destroyer”), yazarlar Matt Manfredi ve Phil Hay'le birlikte Dracula'nın yeni bir versiyonunu geliştiriyor. Universal'den bir temsilci, Zhao’nun Dracula’ya yeni yaklaşımının, geliştirme aşamasında olan Kusama projesini etkilemediğini söylüyor. Zhao’nun projesinin duyurusu, Universal’ın canavar film karakterlerinden oluşan planlarının bir parçası. Leigh Whannell’in Elisabeth Moss'la çektiği, 2020’de beğenilen "Invisible Man" de bunlardan biri. Diğer yaklaşımlar arasında, Dexter Fletcher (“Rocketman”)'ın, yardımcısı Renfield hakkında çekeceği bir filmle Dracula efsanesine kendi yorumunu getireceği bir versiyon da bulunuyor. Paul Feig ise canavar filmi “Dark Army”yi yazıyor, yapımcılığını üstleniyor ve yönetiyor.

    Çarşamba günü Zhao, "Nomadland" filmiyle en iyi yönetmeni dalında Altın Küre'ye aday gösterilen ilk Asyalı kadın oldu. Frances McDormand'ın canlandırdığı gezgin işçi, Amerika'nın Batı'sını dolaşıyor. Film ayrıca Zhao’nun senaryosu, McDormand’ın performansı ve en iyi film (drama) dalında da Altın Küre adaylığı kazandı. “Nomadland”, gerçekten de bu sezon önde gelen bir yarışmacı olarak ortaya çıktı ve Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan'ı, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde seyirci ödülünü kazandı. Marvel Studio’nun Angelina JolieKumail Nanjiani ve Salma Hayek'li kadrsouyla ses getirmesini beklediği bir sonraki filmi “Eternals”ın yönetmen koltuğunda da Zhao oturuyor ve film, kasım ayında gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top