Hesabım
    New Line, ‘Wizard of Oz’un Yeniden Çevrimini Hazırlıyor

    Projeden ilk detaylar ve yönetmen açıklandı..

    New Line Cinema, kült klasik “Wizard of Oz”un yeniden çevrimini hazırlıyor. Nicole Kassell ("Watchmen"), L. Frank Baum’un sevilen kitabı "The Wonderful Wizard of Oz"dan uyarlanan filmi yönetecek. Baum’un hikayesi yıllar boyunca birçok kez büyük ve küçük ekranda tekrar anlatıldı ama en unutulmaz olanı, Judy Garland'ın oynadığı 1939 yılındaki klasik müzikal oldu.

    New Line, gelecek filmin Dorothy ve Oz Ülkesi'ne "yeni bir bakış" olacağını vaat ediyor ve Garland'ın "Wizard of Oz" filminden sevilen unsurlara yer verebileceğini ekliyor. Bunların başında değerli yakut kırmızısı terlikler geliyor. Kassell, "Bu sevilen klasiği beyaz perdeye taşıyan Temple Hill ve New Line'a katılmaktan inanılmaz derecede onur duyuyorum. 1939 müzikali benim DNA'mın bir parçası olsa da, böylesine efsanevi bir masalı yeniden tasavvur etmenin sorumluluğu beni neşelendiriyor. Orijinal temalar, cesaret, aşk, bilgelik ve yuva arayışını tekrar incelemek artık en büyük önceliğim. Çocukluğumun bu kahramanlarıyla birlikte dans etmek için oldukça hevesliyim." dedi.

    Önceki senaryo taslakları Darren Lemke'yle Neil Widener - Gavin James ikilisi tarafından yazılmıştı. Temple Hill ve Marc Platt'tan Marty Bowen ve Wyck Godfrey yapımcılığı üstlenecek. Isaac Klausner yönetici yapımcılığı üstlenecek. Kassell, kısa süre önce HBO’nun "Watchmen" dizisiyle bir Emmy ve DGA ödülü kazandı. Çeşitli bölümlerin baş yapımcısı ve yönetmeni Kassell, beğenilen dizinin görsel mimarı olarak kabul ediliyor.

    New Line'ı, "Oz Büyücüsü"nü yeniden canlandırması için Kassell'i işe almaya heveslendiren şey, dünya inşa etme yeteneği oldu. Kassell’in ilk uzun metrajlı filmi, 2004’te Sundance Film Festivali’nde galası yapılan "The Woodsman" filmiydi. Ayrıca; "The Leftovers", "Vinyl" ve TNT’nin "Claws" dizilerinde de çalıştı. Gelecek projeleri arasında HBO yapımı “The Baby” ve Participant Media için “Silver Seas”in yönetmenlikleri yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top