Hesabım
    Zack Snyder, King Arthur Filmi Geliştirdiğini Söylüyor

    Zack Snyder, gelecekte Kral Arthur'un hikayesini filmleştirecek.

    Justice League sayesinde uzun süredir gündemde kendine yer bulan Zack Snyder, yeni projesini açıkladı. I Minutemen Youtube programına katılan Snyder, şimdilerde bir King Arthur film projesi geliştirdiğini belirtti. Klasikleşmiş Kral Arthur hikayesi bugüne kadar onlarca kez beyaz perdeye ve televizyona uyarlanmış, aralarından çok azı beğeni toplamıştı.

    Bugünlerde Justice League yeniden kurgusunun HBO Max gösteriminin hazırlıklarıyla meşgul olan başarılı yönetmen Zack Snyder, katıldığı programda gelecek projesinden bahsetti. Yönetmen, aklında bir Kral Arthur filmi olduğunu söyledi. Snyder şu sözleri sarf etti: "Bir şeyler üzerinde çalışıyordum, ama göreceğiz... Kral Arthur mitolojik konseptinin yeniden anlatımı konusunda düşünüyordum. Göreceğiz. Belki bir noktada hayata geçirilir."

    Kral Arthur efsanesi, Britanya mitolojisinde bulunan Camelot Kralı'nın hikayesini gün yüzüne çıkarıyordu. Efsaneye göre Arthur, büyülü kılıcı saplandığı kayadan çekerek çıkarabilen tek kişiydi. Aynı zamanda gelmiş geçmiş en ünlü büyücülerden Merlin ile yakın bir ilişki içerisinde bulunan Arthur, Excalibur'u ölümüne kadar korudu. Ölümünden sonra ise her ne kadar Guinevere ile bir yakınlaşması olsa da sadakati kanıtlanan Lancelot, Excalibur'dan geriye kalanların çevresinde kendini bir kiliseye kapatarak yaşadı.

    Kral Arthur ile ilgili son olarak Cursed dizisi hayata geçirildi. Ancak dizi Arthur'u baş kahraman yapmadı. Merlin ve Camelot dizileri, The Green Knight, Kral Arthur: Kılıç Efsanesi, Son Birlik filmleri bugüne kadar Kral Arthur konusunu ele alan yapımlar arasında bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top