Hesabım
    Neden Evan Peters'ın Quicksilver'ı, Aaron Taylor Johnson'ınkinden Daha İyi?

    Sorulara cevaplar buluyoruz!

    Marvel Sinematik Evreni ve X-Men evreni kapışması yıllar önce gün yüzüne çıkmıştı. X-Men: Days of The Future Past'te Evan Peters'ın canlandırdığı Quicksilver'ı izledikten sonra Avengers: Age of Ultron'da Aaron Taylor Johnson'ın canlandırdığı Quicksilver hayranların yüzünü güldürememişti. Şimdi ise WandaVision ile konu yeniden gündemde kendine yer buldu. (Dikkat spoiler içerir.)

    WandaVision dizisinin son üç bölümü Quicksilver'ın da katkılarıyla büyük beğeni topladı. Ama WandaVision, Marvel Sinematik Evreni'ne aitti. Scarlet Witch'in kardeşi Peter Maximoff değil, Pietro Maximoff'tu. Dizide Wanda'dan farklı bir zaman diliminde, başka bir evrende yaşayan Peter Maximoff'u görmek ilginç bir deneyimdi. Aynı zamanda da sevindirdi. Çünkü Aaron Taylor Johnson için yazılan Quicksilver, pek de ilgi çekici değildi. Peki neden Evan Peters'ın Quicksilver'ı Aaron Taylor Johnson'ın Quicksilver'ından daha iyi?

    Çok basit bir yerden başlamak gerekirse, X-Men'deki Quicksilver güçlerini daha efektif kullanabiliyor. Days of The Future Past'in kuşkusuz en iyi sahnesi Quicksilver'ın kulaklıklarını takıp müzik dinleyerek Charles ve Eric'e doğru ilerleyen kurşunları elleriyle durdurmasıydı. Bu sırada Marvel'ın Quicksilver'ı üç kurşunla öldü. Hiç mi X-Men'den ders almadınız?! Evan Peters'ın Quicksilver'ı dünyanın belki de en iyi şekilde korunan yerlerinden biri olan Pentagon'a girdi, yine kimsenin giremeyeceği bir hücreden babasını çıkardı. X-Men Apocalypse'te ise Charles Xavier'ın okulundaki tüm öğrencileri kıllarına zarar gelmeden bir patlamadan kurtardı. Hatta hayvanları bile kurtardı.

    Diğer yandan Aaron Taylor Johnson'lı Quicksilver çizgi romanlara biraz daha sadıktı. En başta kökeni Amerikalı değildi. Çünkü Pietro ve Wanda Doğu Avrupa'dan gelmişlerdi. Başlarda HYDRA'nın tarafındaydılar, çünkü Iron Man onların evini yok etmişti ve intikam peşindeydiler. Üzgünüz ki bu olay ikiliyi daha da sıkıcı kılıyor. X-Men'deki Quicksilver o sırada annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte yaşayıp marketten yemek çalıyordu. Tamamen tarafsızdı ve yeni maceralar konusunda ikna edilmesi gerekiyordu. WandaVision'da da gördüğümüz üzere bu Quicksilver kelimenin tam anlamıyla bir çocuk adamdı.

    Age of Ultron'un sonlarına doğru Ultron'un her şeyi yok etme amacı taşıdığını anlayan Pietro ve Wanda, Avengers ekibinin tarafına geçmişti. Film boyunca Pietro'nun hızlı koşmak dışında yaratıcı bir gücü yoktu. Zaten film yeterince koşuşturmadan ve her karaktere ayrılan üç saniyeden ibaretti; bir hızlı karakter daha eklenmesinin sevildiğini bile söyleyemeyiz. X-Men Quicksilver'ının parlak mavi kostümü bile yoktu. Ama olsun gümüş rengi havalı saçları vardı. Tabii bunların hiçbiri Aaron Taylor Johnson'ın hatası değildi. Olay senaristlerin Wanda'nın dönüşümü ve bugünkü WandaVision'ın ortaya çıkması için Quicksilver'ı kullanmasından ibaretti.

    Şimdi ise Evan Peters'ın WandaVision'daki ve Marvel'daki geleceği büyük merak konusu olarak gündemdeki yerini koruyor. Bugün yayınlanan 7. bölümde Peters'ın da yer aldığı post-credit sahnesi günün en çok konuşulan olayları arasında bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top