Hesabım
    Russell Crowe, Sam Taylor-Johnson'ın Yeni Filmi Rothko Kadrosunda

    Rothko'ya yeni bir yıldız isim eklendi.

    Oscar ödüllü yıldız oyuncu Russell Crowe'un gelecek projesi Sam Taylor-Johnson'ın imzasını atacağı "Rothko" filmi olacak. Rothko'nun oyuncu kadrosu genişlemeye devam ediyor. Şimdiye kadar filme eklenen isimler arasında Aaron Taylor-JohnsonMichael StuhlbargJared Harris ve Aisling Franciosi bulunuyor.

    Rothko filmi, Lee Seldes’ın yazarı olduğu The Legacy of Mark Rothko'dan uyarlanarak beyaz perdeye aktarılacak. Kitabın senaryosunu Lara Wood uyarladı. Kitap, ünlü ressam Mark Rothko'nun kızı Kate Rothko'nun hikayesini odağına alıyor. Kate Rothko'nun, babasının eserlerini satmaya çalışanlarla yasal bir mücadele içerisinde olması anlatılıyor. Mücadele ile birlikte Kate Rothko, babasının mirasını insanlara ulaştırmayı amaçlıyordur.

    Yönetmen Sam Taylor-Johnson, Rothko filmi hakkında şu sözleri sarf etti: "Rothko yalnızca harika bir sanatçı ile ilgili değil. Aynı zamanda doğru ve yanlışın birbiriyle savaştığı zamansız bir hikaye. Kate Rothko'nun ufuk açan eserleri babasına ihanet eden ve çalan etik dışı insanlardan korumaya çalışmasını anlatıyor. Bu olay, babasının mirasını yok etmeye çalışan güçlü statü sahibi adamlarla bir mücadeleyi içeriyor."

    Russell Crowe, filmde Mark Rothko'ya hayat verecek. Kızı Kate Rothko'yu ise Aisling Franciosi canlandıracak. Yönetmen Sam Taylor-Johhson daha önce Nowhere Boy, Grinin Elli Tonu ve Bir Milyon Küçük Parça filmlerini hayata geçirmişti. Rothko'nun çekimlerine 2021'in yaz aylarında başlanması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top