Hesabım
    Ryan Coogler, Chadwick Bosemansız "Black Panther 2"yi Yazmanın İşkence Olduğunu Söylüyor

    Ryan Coogler, Black Panther 2 hakkında konuştu.

    Black Panther filminin başarılı yazar ve yönetmeni Ryan Coogler, şimdilerde ikinci film üzerinde çalışıyor. Black Panther 2'nin senaryosunu yazmaya çalışan Coogler, Chadwick Boseman'ın yer almadığı bir senaryo yazmanın kariyeri boyunca yaptığı en zor şey olduğunu ifade etti. Boseman, geçtiğimiz Ağustos ayında kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti.

    Chadwick Boseman, Marvel Sinematik Evreni'nin etnik çeşitlilik açısından attığı en önemli adım olan Black Panther'in kısa sürede çok sevilen yıldız oyuncusu olarak karşımıza çıkmıştı. Oyuncunun çekimler sırasında kanser tedavi sürecinde olması, hatta ameliyatlara gidip sonrasında kaldığı yerden setteki çalışmalarına devam etmesi vefatından sonra ortaya çıkmıştı. 43 yaşındaki Boseman'ın 2020'nin Ağustos ayındaki vefatının ardından Marvel, Black Panther 2'yi iptal etmeme kararı aldı. Ama bu durumda senaryoda büyük değişiklikler yapılması gerekiyordu. Filmde T'Challa'nın kız kardeşi Shuri'ye hayat veren Letitia Wright'ın başrole geçebileceği söyleniyordu. Başrol konusunda Danai Gurira'nın adı geçmeye devam ediyor. Ama bu konuda hiçbir resmi açıklama bulunmuyor.

    Black Panther 2'nin yazar ve yönetmeni Ryan Coogler, bu yazım süreciyle ilgili şu sözleri sarf etti: "Bu dünyada geçirdiğim kısa ve uzun zamanda öğrendiğim şey, bir olay hala başınızdan geçiyorken onun üzerine bakış açısı getirmenin çok zor olması. Yaşadığım en derin şeylerden biri, bir tutkal gibi birleştiren o kişi olmadan bu projeyi devam ettirmek üzere işin bir parçası olmam. Profesyonel bir hayatınız var, bir de kişisel bir hayatınız var. Eğer sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız ikisi birbirine karışıyor. İş hayatımda dengeyi bulmaya çalışıyorum. Ama henüz oraya varamadım. Sorgusuz sualsiz profesyonel yaşamımda yapmaya çalıştığım en zor şey bu." Ryan Coogler'ın Black Panther 2 ile Chadwick Boseman'ı onurlandırmak istediği biliniyor. Ancak bunun için nasıl bir senaryo ortaya çıkaracağı akıllarda büyük soru işaretlerine neden oluyor.

    Black Panther 2'nin 8 Temmuz 2022'de gösterime girmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top