Hesabım
    Riz Ahmed, Sound of Metal ile Oscar Adaylığı Hakkında Konuştu

    Riz Ahmed, Sound of Metal'ın kamera arkası görselleri eşliğinde herkese teşekkür etti.

    93. Akademi Ödülleri'nin adaylıkları geçtiğimiz gün içerisinde açıklandı. En İyi Erkek Oyuncu kategorisinin adayları arasında yıldızı parlayan isimlerden Riz Ahmed de bulunuyordu. Ahmed, Amazon Prime'da gösterime giren ve büyük beğeni kazanan Sound of Metal sayesinde adaylığa layık görüldü. Oyuncu, sosyal medya üzerinden bu konudaki düşüncelerini iletti.

    Riz Ahmed, Sound of Metal ile Oscar adaylığı konusunda şu sözleri sarf etti: "İlham verici performanslarıyla aday olan dostlarımın yanında aday gösterilmekten onur duydum. Akademi'ye destekleri ve teşvik etmeleri nedeniyle minnetimi sunuyorum. Eşit şekilde vizyon sahibi yazar ve yönetmenimiz Darius Marder ile dahiyane Paul Raci için heyecan duyuyorum. Kurgucu Mikkel, ses tasarımcısı Nicolas ve yardımcı senarist Abe Marder için de. Bu adaylıklar harika oyuncu kadromuz, ekibimiz ve yapımcılarımız arasından pek çok kişinin zamanı, cömertliği ve yeteneğini temsil ediyor. Ayrıca özellikle bateride yol göstericime, bağımlılıktan kurtulma ve duyma engelliler topluluğuna teşekkür ediyorum."

    Sound of Metal'ın konusu şöyleydi: Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı dıuymasıyla altüst olur. Doktor Ruben’e işitme kaybı yaşadığını ve kısa bir süre sonra sağır olacağını söyler. Sessiz geleceği ile yüzleşmek zorunda kalan Ruben, hayatını nasıl şekillendireceği konusunda karar vermek zorunda kalır.

    Oscar Ödülleri'nde Riz Ahmed'in rakipleri arasında The Father ile Anthony Hopkins, Ma Rainey's Black Bottom ile Chadwick Boseman, Mank ile Gary Oldman, Minari ile Steven Yeun bulunuyor. 93. Akademi Ödül Töreni, 25 Nisan'da yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top