Hesabım
    Oscar Adayı Steven Yeun, Jordan Peele’ın Yeni Filminde!

    Minari filmiyle Oscar adayı olan Yeun, yeni projesinde Peele'la çalışacak

    Peter Yang

    A24’ün aile draması “Minari”deki, eleştirmenlerce de beğenilen rolüyle geçtiğimiz günlerde Oscar adaylığı kazanan Steven Yeun, Jordan Peele’ın bir sonraki filminde başrol oynayacak. Filmin senaryo detayları gizli tutulsa da, oyuncu kadrosunda Keke Palmer ve Daniel Kaluuya'nın yer aldığı biliniyor. Peele, 22 Temmuz 2022'de gösterime girmesi beklenen filmi yazıyor ve yönetiyor. Peele ayrıca, filmin yapımcılığını Monkeypaw Productions'dan Ian Cooper'la birlikte üstlenecek.

    Proje, şirketin Universal'la yaptığı beş yıllık genel anlaşma kapsamında geliyor. Film, Peele’in Universal'la yaptığı üçüncü ortak çalışma olacak. Stüdyo, ticari bir başarıya dönüşen ve dört Oscar adaylığı (orijinal senaryo için bir galibiyet dahil) kazanan ilk yönetmenlik denemesi “Get Out”u destekledi. Peele bunu Lupita Nyong'o ve Winston Duke'un oynadığı korkunç gerilim “Us”la takip etti.

    Peele'ın filmleri toplu olarak, küresel gişede 500 milyon dolardan fazla gelir elde etti. Kıdemli Üretim Başkan Yardımcısı Sara Scott ve Kreatif Yönetici Tony Ducret, Universal adına projeyi denetleyecek. Peele’ın Monkeypaw Productions şirketi, kısa süre önce HBO dizisi “Lovecraft Country” ve Al Pacino'lu Amazon dizisi “Hunters”ı destekledi. Şirket bir sonraki adım için Yahya Abdul-Mateen II'nin oynadığı bir “Candyman” yeniden yapımı hazırlıyır.

    Nia DaCosta, Candyman'i Peele'la birlikte yazdığı bir senaryodan yönetiyor. Yeun'un rol aldığı filmler arasında "Burning" ve "Okja" gibi bol ödüllü yapımlar yer alırken, bundan sonra Netflix komedisi "Beef"te izlenecek. Dizide, Ali Wong'la birlikte rol alacak. Yeun, başarılı sinema yolcuğunda hız kazanmadan önce efsaneleşen The Walking Dead dizisinde uzun bir süre rol almıştı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top