Hesabım
    ‘Harry Potter’ ve ‘Peaky Blinders’ın Yıldızı Helen McCrory Hayatını Kaybetti

    Başarılı oyuncu, 52 yaşında hayata gözlerini yumdu..

    Harry Potter ve Peaky Blinders'ın yıldızı Helen McCrory hayatını kaybetti. Eşi Damian Lewis, cuma günü yaptığı açıklamada, “Harry Potter” serisinde Narcissa Malfoy ve “Peaky Blinders”ta Polly Gray'i canlandıran İngiliz aktris Helen McCrory'nin öldüğünü açıkladı. Oyuncu, henüz 52 yaşındaydı. Lewis, “Kanserle kahramanca bir savaşın ardından, güzel ve kudretli kadının, arkadaşlarından ve ailesinden gelen bir sevgi dalgasıyla çevrili olarak evinde huzur içinde öldüğünü duyurmaktan dolayı kalbim kırık. Yaşarken öldü. Korkusuzca. Tanrım, onu seviyoruz ve hayatımızda ona sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu biliyoruz. O kadar ışıl ışıl parladı ki. Şimdi git, ufaklık, gökyüzüne ve teşekkür ederim.”diye yazdı.

    İngiliz yıldız ayrıca James Bond filmi “Skyfall”da, Martin Scorsese’nin “Hugo” filminde yer aldı ve “The Queen” ve “The Special Relationship”te İngiltere Başbakanı Tony Blair'in karısı Cherie Booth'u canlandırdı. McCrory, film ve TV rollerine ek olarak kariyerine sahnede başladı ve 1990'lardan 2010'ların ortalarına kadar 25'ten fazla yapımda yer aldı. Sahne çalışmaları arasında “Macbeth”, “Pride and Prejudice”, “As You Like It”, “Medea” ve çok daha fazlası yer alıyor.

    Draco Malfoy'un (Tom Felton) annesi ve Lucius Malfoy'un (Jason Isaacs) karısı Narcissa Malfoy'u canlandırdığı "The Half-Blood Prince" filminde Harry Potter ailesine katıldı. “Harry Potter and Deathly Hallows”un iki bölümlük finalinde rolü yeniden canlandırdı. "Harry Potter" yazarı J.K. Rowling, Twitter'da McCrory'ye övgüde bulundu ve ona "olağanüstü bir aktris ve bizi çok erken terk eden harika bir kadın" dedi.

    “Peaky Blinders”ın, beş sezonunun tamamında Tommy Shelby'nin (Cillian Murphy) halası ve Peaky Blinders suç ailesinin saymanı Polly Gray'i canlandırdı. Ayrıca “Penny Dreadful”, “Doctor Who”, “North Square” gibi projelerde rol aldı ve “His Dark Materials”a bir arka plan programı olarak sesini ödünç verdi. McCrory, tiyatro, televizyon ve film kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve bu ödüllerin çoğu tiyatro kariyerinden geldi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top