Hesabım
    Antoine Fuqua, "Cat on a Hot Tin Roof"u Uyarlayacak

    Antoine Fuqua'nın gelecek projesi Cat on a Hot Tin Roof olacak.

    Başarılı yönetmen Antoine Fuqua, Pulitzer ödüllü oyun Cat on a Hot Tin Roof'u filme uyarlama kararı aldı. Fuqua, Cat on a Hot Tim Roof'un uyarlamasında hem yönetmen hem de yapımcı olmak üzere anlaşma imzaladı. Türkçe'ye Kızgın Damdaki Kedi olarak çevrilen oyun, 1955 yılında Tennessee Williams tarafından yazılmıştı.

    Kızgın Damdaki Kedi'nin ilk uyarlaması 1958 yılında yapılmıştı. Filmde Paul Newman ve Elizabeth Taylor başrolü paylaşıyordu. Şimdi ise bir kez daha oyun, beyaz perdeye uyarlanıyor. Oyun, Mississippi Delta'da geçiyor. Big Daddy Pollitt, zengin bir pamuk kralıdır. Ailesiyle ve özellikle de oğluyla ve eşiyle olan ilişkisini gözden geçiriyor, bazı şeyleri keşfetmeye çalışıyordur. Oğlu Brick ve onun eşi Maggie "Cat"in de içerisinde olduğu aile entrikaları, ölüm ve cinsel arzular etraflarını sarmıştır.

    Cat on a Hot Tin Roof, 2008 yılında tekrardan Broadway'de oynanmaya başladı. Ama bu kez Afrikalı-Amerikalı bir prodüksiyona sahipti. Tam 19 hafta boyunca tüm koltuklar dolu olarak oyun performe edildi. En yüksek gişe yapılan sezonlardan biri Cat on a Hot Tin Roof sayesinde yaşandı. Stephen C. Byrd ve Alia Jones-Harvey, film uyarlamasında Antoine Fuqua'ya eşlik edecek. Filmin ne zaman çekileceği şimdilik bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top