Hesabım
    Anthony Hopkins, Oscar Ödülü'nü Alırken Chadwick Boseman'ı Onurlandırdı

    Anthony Hopkins'in ödül konuşması gündem oldu.

    Geçtiğimiz akşam düzenlenen bir törenle sahiplerine teslim edilen Oscar Ödülleri'nin çok konuşulan isimlerinden biri Anthony Hopkins oldu. The Father ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Hopkins yerine onurlandırmak amacıyla Chadwick Boseman'a verilmesi bekleniyordu. Hopkins ise ödülü kabul konuşmasında Boseman'ı onurlandırmayı tercih etti.

    Anthony Hopkins, sabah saatlerinde yaptığı paylaşımında başta Akademi olmak üzere herkese teşekkür etti. Ayrıca Ma Rainey's Black Bottom ile aday gösterilen Chadwick Boseman'ı anarak onurlandırdı. İki oyuncu da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alması eleştirmenler ve hayranlar tarafından destekleniyordu. Bu nedenle Hopkins'in alması, büyük bir şaşkınlık yaratmadı. Ama Boseman'ın son kez ödül alma hakkının elinden alınması hayal kırıklığı yarattı.

    Hopkins konuşmasında şu sözleri sarf etti: "Günaydın, memleketim Wales'te bulunuyorum. 83 yaşımda bu ödülü almayı beklemiyordum. Gerçekten öyle ve Akademi'ye minnettarım, teşekkür ederim. Aramızdan çok erken ayrılan Chadwick Boseman'ı anmak istiyorum. Ve tekrardan hepinize teşekkür ederim. Çok ayrıcalıklı ve gururlu hissediyorum."

    Anthony Hopkins'ten önce bugüne kadar ödül alan en yaşlı oyuncu Christopher Plummer olmuştu. Plummer, 82 yaşında Beginners filmiyle ödüle layık görülmüştü. 93. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, Nomadland seçildi. En İyi Yönetmen Ödülü ise Nomadland'in yönetmeni Chloe Zhao'ya verildi ve yönetmen Oscar tarihinde bu kategoride seçilen ikinci kadın oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top