Hesabım
    Netflix, Oscar Ödülleri'nin de Kazananı Oldu

    Netflix, Oscar Töreni'nden mutlu ayrıldı..

    Netflix, bu yıl birçok ödül gecesinde olduğu gibi Oscar Töreni'nde de büyük bir gece geçirdi ve tüm stüdyoların önünde yer alarak toplam yedi Oscar kazandı. Yayıncı en iyi film kategorisinde ödülü alamamasına ve oyunculuk kategorilerinden eli boş ayrılmasına rağmen bu başarıyı elde etti. Netflix, pazar gecesine diğer tüm stüdyolardan daha fazla, 36 adaylıkla gelmişti.

    Şirketin 93. Akademi Ödülleri'ndeki galibiyetleri arasında, sinematografi (Erik Messerschmidt) ve prodüksiyon tasarımı (Donald Graham Burt ve Jan Pascale) ödülleri de var. Bu ödüller, 10 kategoriyle en çok aday gösterilen David Fincher’in “Mank” filminden geldi. August Wilson'ın oyunundan uyarlanan “Ma Rainey's Black Bottom” da Netflix adına iki Oscar aldı: Makyaj & Saç (Sergio Lopez-Rivera ile birlikte kategoride kazanan ilk siyahi kadın Mia Neal, Jamika Wilson) ve kostüm tasarımı (Ann Roth). Netflix, “Mank” ve “Ma Rainey’s Black Bottom” ödüllerine ek olarak, Pippa Ehrlich, James Reed ve Craig Foster'ın “My Octopus Teacher” adlı belgesel filmiyle Oscar kazandı. Travon Free ve Martin Desmond Roe'dan “Two Distant Strangers”, canlı aksiyon kısa filmi dalında ve Will McCormack ve Michael Govier imzalı “If Anything Happens I Love You” kısa animasyon dalında Netflix'in Oscar zaferleri arasında yer aldı.

    Netflix’in yedi Oscar ödülü, Lionsgate’in sekiz ödül kazandığı 2017’den beri tek bir stüdyo için en fazla galibiyet sayısı. Netflix'ten sonra, Disney bu yılki Oscar'larda beş ödülle en çok galibiyet alan ikinci stüdyo oldu. Searchlight Pictures'ın “Nomadland”i üç galibiyet aldı (en iyi film, yönetmen ve aktris) ve Warner Bros. üç Oscar kazandı: İkisi “Judas and the Black Messiah” (Daniel Kaluuya için yardımcı oyuncu ve H.E.R.'ın “Fight For You” şarkısı) ve “Tenet”le en iyi görsel efekt dalında. 

    Amazon Studios’un “Sound of Metal” filmi, Amazon'un toplam 12 aday göstermesinin ardından kurgu ve ses için iki Oscar ödülü kazandı. Sony Pictures Classics ayrıca “The Father”la bir çift Oscar kazandı (Hopkins için aktör ve uyarlama senaryo). 2021 Oscar'larındaki diğer yayıncılar arasında, Apple'ın iki adaylığı vardı ( "Wolfwalkers" ve "Greyhound") ve Hulu'da bir tane adaylık almıştı ("The United States vs. Billie Holiday"deki Andra Day için) ama eli boş döndüler.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top