Hesabım
    George A. Romero'nun Son Projesi 'Twilight of the Dead' Hayata Geçecek

    Romero'nun eşi, yönetmenlerle toplantılar yapmayı planlıyor..

    2017 yılında kaybettiğimiz film yönetmeni George A. Romero'nun eşi Suzanne Romero, senaryo üzerinde birkaç yazarla çalışıyor ve şimdi yönetmenlerle toplantılar planlıyor. 1968'de film yapımcısı George A. Romero, on yıllar önce olduğu gibi bugün de güncelliğini koruyan düşük bütçeyle sansasyon yaratan Night of the Living Dead filmiyle zombi türünü ortaya çıkardı. Yapımcı, Dawn of the Dead (1978), Day of the Dead (1985) ve Land of the Dead (2005) dahil olmak üzere beş zombi filmi yönetmeye devam etti.

    Çok az kişinin bildiği şey, 2017'de 77 yaşında akciğer kanserinden ölmeden önce, Romero'nun türle ilgili son filmi olması beklenen Twilight of the Dead'i geliştirdiğiydi. Şimdi, film yapımcısının eşi Suzanne Romero, Twilight of the Dead hakkında konuşmaya başladı ve bunu beyaz perdeye taşıma planlarını anlattı. Son birkaç yıldır, senaryoyu üç senaristle birlikte geliştirdiğini söyledi ve artık yönetmenlerle buluşmaya hazır olduğunu belirtti.

    George A. Romero, Paolo Zelati ile film için bir ön senaryo çalışması yaptı. Yönetmenin ölümünden sonra Zelati, Suzanne Romero'dan senaryoya devam etmek için izin istedi. Yardımcı olmaları için senaristler Joe Knetter ve Robert L. Lucas'ı getirdi. Suzanne Romero, "George’un vizyonuna sadık kalması için her adımda orada olabildiğim sürece ona tam bir onay verdim. Yüzde yüz, George'un bunun devam ettiğini görmekten inanılmaz derecede mutlu olacağını söyleyebilirim. Bunun zombi türündeki son damgası olmasını istedi." dedi.

    Suzanne Romero, artık George A. Romero'nun zombi destanını tamamlamak için doğru yönetmeni bulmak üzere toplantılara hazır. "Yapmak istediği film bu. Yönetmen olarak meşaleyi başkası taşırken, bu tam anlamıyla bir George A. Romero filmi olacak." dedi. Suzanne Romero, bir yandan film yapımcısının mirasını korumayı ve bağımsız film yapımcılarını güçlendirmeyi amaçlayan George A. Romero Vakfı'nı da yönetiyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top