Hesabım
    Steven Soderbergh, Kötü Oscar Yorumlarına Karşı Savunma Yaptı

    Oscar Ödül Töreni'nin yapımcısı Steven Soderbergh, açıklamada bulundu.

    93. Akademi Ödül Töreni, 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilmiş ve dünya çapında sinema gündemine oturmuştu. Oscar Töreni, belki de gelmiş geçmiş en sıkıcı törenlerden biri olarak yorumlandı. Ödül kazananların konuşmalarının çok uzun olması ve törenin sonu eleştiri konusu oldu. Törenin yapımcısı Steven Soderbergh ise törenin sonunun öyle olmasının nedenini Chadwick Boseman'ın ödül kazanamamasına bağladı.

    Akademi üyelerinin verdiği kararlardan eleştirilen nadir şeylerden biri, Chadwick Boseman'ın En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanamaması oldu. Ödül, Anthony Hopkins'e verildi. Geçtiğimiz yıl vefat eden Boseman'ın bir daha ödül alma şansı olmayacağı için onurlandırılma şansının elinden alındığı eleştirisi yapıldı. Hopkins ise evinden yaptığı ödül konuşmasında Boseman'ı anmayı ihmal etmedi. 

    Oscar Töreni yapımcısı Steven Soderbergh, törenin sonuna yapılan eleştirilere karşı savunmayla sözlerine başladı: "Oyuncuların konuşmalarının yapımcıların konuşmalarından daha dramatik olduğuna inanıyoruz. Düşündük ki bu ikisini karıştırıp eğlenceli hale getirebiliriz. Özellikle de insanlar bunu beklemiyorsa. Yani bu hep planda vardı. Sonra adaylıklar açıklandı ve Chadwick Boseman'ın ölümünün ardından ödül alma olasılığı ortaya çıktı. Duygularımız hep ya kazanırsa ve eşi onun adına konuşursa, gidecek başka bir yer kalmayacak şeklinde oldu. Bu yüzden ona bağlı kaldık."

    Soderbergh şu şekilde devam etti: "Dedim ki eğer onun kazanacağına ve eşinin konuşma yapacağına dair ufacık bir şans varsa bile show'un sonu bu olmalı. Yani düşündüğümüz gibi olmadı. Bunu düşünmemiz gerekirdi. O kadar yıkıcı bir an olacaktı ki, geriye dönmek imkansız olacaktı."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top